Dış Ticaret Ve İstihbarat Uzmanı Yetiştirme Programı İlk Etabı Tamamlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dış Ticaret Ve İstihbarat Uzmanı Yetiştirme Programı İlk Etabı Tamamlandı
Haberin Tarihi: 12.8.2021 14:47:56 - Okunma Sayısı:1342 defa okundu.

Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen 20 saatlik “Dış Ticaret ve İstihbarat Uzman Yetiştirme Programı” eğitimlerine katılanlara sertifikaları takdim edildi.

Dış Ticaret Ve İstihbarat Uzmanı Yetiştirme Programı İlk Etabı Tamamlandı

26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen 20 saatlik “Dış Ticaret ve İstihbarat Uzman Yetiştirme Programı” eğitimlerine katılanlara sertifikaları takdim edildi.

Isparta Ticaret Borsası’nın 4 yıllık stratejik planı kapsamında hayata geçirilen program ile ihracatçı üyelerimizin kurumsal kapasitelerinin artırılması ve yeni pazarlar bulması; henüz ihracat yapmamış olan üyelerimizin de ihracat yapmak için gerekli nitelikleri edinmesi hedeflenmiştir. Bu amaç doğrultusunda ilk pilot uygulama ile katılımcı firmaların ihtiyaçları ve eksiklikleri tespit edilerek tamamlanmıştır. Oluşturulacak dış ticaret istihbaratı altyapısı ile firmalarımızın ihracat hacimlerinin ve satışlardan elde edilecek katma değerin artırılacağı öngörülmektedir. Ayrıca üyelerimizin bu alanda nitelikli personel ihtiyacının da giderilmesi sağlanacaktır. Programların devam ettirilerek Isparta’nın ihracat hacminin hızlı bir şekilde artırılması ve alternatif pazarlara minimum pazarlama maliyeti ile girişin sağlanması ana unsur olarak değerlendirilmektedir.

Programı tamamlayan katılımcılara belgelerini takdim eden Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar şu sözlere yer verdi: “ İlimizde yetişen ürünleri daha iyi değerlendirmek adına Isparta da ihracat yapan firmalarımıza online olarak Dış Ticaret ve İstihbarat eğitimi verdik. Bu eğitim 5 gün boyunca toplamda 20 saat sürdü. İlk aşamada pilot olarak 7 firmadan 9 personel katıldı. Biz bu eğitim programlarını yapmaya devam edeceğiz. Çünkü, yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğumuz programlarda veya firmalarla yaptığımız ikili görüşmelerde eksik yanlarımızı tespit ettik ve bu eksik yanlarımızdan birinin de ticari istihbarat araştırması olduğunu anladık. Yurt dışına ihracat yapacak firmalarımızı konusunda uzman eğitmenlerimiz önderliğinde bu eksikliği gidermesi için bu eğitimi düzenledik ve nasipse devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bizim amacımız ilimizdeki ihracatı nitelikli bir şekilde arttırmak. Yurt dışına satacağımız ürünlerin öncesinde istihbarat edinmek ve araştırmak; yani ilimizin ihracatını daha iyi ve yüksek yerlere taşımak. Bugün burada, üyelerimizin katıldıkları eğitim için sertifikalarını teslim edeceğiz. Değerli vakitlerinden fedakârlık ederek bir hafta boyunca azimle eğitimlere katılan değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, kazandıkları bilgilerin işletmelerinde faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sertifika takdim töreni, Başkan Adar’ın konuşmalarının ardından üyelerimize sertifikaları verilmesiyle son buldu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap