Kayı Köyünde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kayı Köyünde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 13.8.2021 10:17:55 - Okunma Sayısı:1511 defa okundu.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; Isparta Merkez Kayı 3.Kısım YAS Sulaması İnşaatında 950 dekar alanda çalışmaların hızla devam etmekte olup sona gelindiğini söyledi.

Kayı Köyünde Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Isparta iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Isparta ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Bu kapsamda Isparta Merkez Kayı 3.Kısım YAS Sulaması İnşaatında 950 dekar alanda çalışmaların hızla devam etmekte olup sona gelindiğini söyledi.

Yıldız, ’’Projenin %96’lik kısmı tamamlanmış olup; Boru imalatları tamamlanarak sanat yapısı montajı devam etmektedir. Projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 1 Milyon 425 Bin Türk Lirası katkı sağlanacaktır" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap