SULARIMIZI KORUMAK, GELECEK NESİLLERİMİZİN YAŞAM HAKKINI KORUMAKTIR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SULARIMIZI KORUMAK, GELECEK NESİLLERİMİZİN YAŞAM HAKKINI KORUMAKTIR
Haberin Tarihi: 21.5.2015 17:21:00 - Okunma Sayısı:2192 defa okundu.

Sempozyumda konuşan Vali Özkan, Sempozyumun İlimizde yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Su yönetimi, iyileştirilmesi gereken alanların başında geliyor. Su olmazsa olmazımız ve bunun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi gerekiyor" dedi.

SULARIMIZI KORUMAK, GELECEK NESİLLERİMİZİN YAŞAM HAKKINI KORUMAKTIR

 

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu, Eğirdir ilçemizde Vali Vahdettin Özkan, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Ali Ayar, ilçe protokolü ve 35 üniversiteden birçok bilim adamının katılımıyla başladı.  

 

            Sempozyumda konuşan Vali Özkan, Sempozyumun İlimizde yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek,       “Su yönetimi, iyileştirilmesi gereken alanların başında geliyor. Su olmazsa olmazımız ve bunun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi gerekiyor.” dedi.

            Bu hususta kamu olarak, üniversiteler, STK’lar ve bireysel olarak sorumluluklarımızın neler olduğunu net bir şekilde ortaya koymamız gerektiğini aktaran Vali Özkan, bunun gelecek nesillerin yaşam hakkıyla ilgili bir konu olduğunu ve bu hakkı ihlal etmemek için suyu, havayı, çevresel değerleri ve doğal kaynakları koruyup çok iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi.

            Vali Özkan konuşmasına, “Bu aynı zamanda insani ve vicdani bir meseledir. Bu vesileyle Su yönetimi, Su ürünlerinin çeşitlendirilmesi, muhafazası ve doğru olarak pazarlamasında, suya ilişkin düzenlemelerde nitelikli ve yerinde çalışma yürüten parlamentomuza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. dedi.

            Sularımızın yönetilmesi, korunması ve su ürünlerinin çeşitlendirilmesi aynı zamanda kırsal kalkınma açısından ve daha kaliteli bir yaşam standardının vatandaşlarımıza ulaştırılması anlamında da önemli olduğunu vurgulayan Vali Özkan,  Balıklandırma ve Rezervuar Sempozyumunun uygulama alanındaki eksiklikleri gidermek açısından verimli bir çalışma olacağını belirti.

            Vali Özkan Konuşmasında ayrıca, İlimiz açısından büyük öneme sahip olan Eğirdir Gölünün korunması kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda, Eğirdir Gölü havzasında bulunan 100’e yakın yerleşim yerinin evsel atıklarının göl üzerinde olumsuz bir etkiye sebebiyet vermemesi için kuşaklama projesi çalışmaları başlatıldığını aktardı.

            Eğidir Gölü’nün korunması konusunda çiftçilerimize de büyük görevler düştüğünü vurgulayan Vali Özkan, çiftçilere;  tarımsal ilaç kullanımını asgari seviyede tutmaları yada hiç kullanılmamaları konusunda çağrıda bulunarak, gelecek nesillerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde bunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap