Çandır Orman Yangını Değerlendirmesi Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Çandır Orman Yangını Değerlendirmesi Yapıldı
Haberin Tarihi: 13.9.2021 15:48:11 - Okunma Sayısı:1590 defa okundu.

​Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü Çandır Şefliği, Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan yangınla ilgili İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda değerlendirme toplantısı yaparak, akabinde yangın sahasında incelemelerde ve denetlemede bulundu.

Çandır Orman Yangını Değerlendirmesi Yapıldı

​Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Ağustos ayının 2'sinde Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü Çandır Şefliği, Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan yangınla ilgili İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda değerlendirme toplantısı yaparak, akabinde yangın sahasında incelemelerde ve denetlemede bulundu.

Bölge Müdürü Refik Ulusoy başkanlığında Sütçüler İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Sütçüler İşletme Müdürü Ayhan Arat, İşletme Müdür Yardımcısı ve İşletme Şefleri katıldı.

Toplantıda, Bölge Müdürü Ulusoy, görsel eşliğinde yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunurken yangın esnasında karşılaşılan sorunlar masaya yatırıldı.

Bundan sonra yaşanabilecek olası yangınlarda uygulanacak yöntemler ile yaşanmış yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili tecrübelerin değerlendirildiği toplantıda yangın sahası üretim çalışmaları, yapılacak yollar, orman zararlılarına karşı tesis edilen biyolojik mücadele yöntemlerinden feromon tuzakları ve yangın sonrası diğer faaliyetlerle ilgili kritik yapıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Sütçüler Teknik ekibiyle birlikte, yanan orman alanlarında incelemelerde bulundu.

Yanan alanlarda üretim ve boşaltma çalışmalarının hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini belirten Ulusoy, sahalarda gençleştirme çalışmalarının tamamlanacağını da sözlerine ekledi. Ulusoy, yangın bölgesinde böcek tasallutuna meydan verilmemesi için uygulanan tuzak ağacı ve feromon tuzaklarını, gelecekte çıkabilecek olası yangınlar için gerekli yangınla mücadele tesislerinin de proje eşliğinde oluşturularak, yerleşim yerleri için gerekli koruma bantlarının oluşturularak, teknik ve takvime uygun bir çalışma ile yanan sahaların yeniden yeşil örtüsüne kavuşturulacağını ifade etti.

Bölge Müdürü Ulusoy, ayrıca Sütçüler İşletme Müdürlüğündeki Çandır yangın ekiplerini ziyaret edip, ekiplere yangınlarda yapmış oldukları özverili çalışmalar için teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap