Gittikleri Yerin YENİSİ olamayan; ESKİLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gittikleri Yerin YENİSİ olamayan; ESKİLER
Haberin Tarihi: 25.9.2021 12:07:28 - Okunma Sayısı:1649 defa okundu.

Mehmet DEMİREL yazdı...

Gittikleri Yerin YENİSİ olamayan; ESKİLER

 

‘’ Eski…’’ ile başlayan cümle kuranlar beni her daim irite etmektedir. Eski; bana göre ömrünü tamamlamış giyecek, eşya veya nesneye denir. Eskiyen nesnenin yerini onun işlevselliğini yürütecek yeni bir nesne alır.

Ülkü; amaç edinilen, ulaşılmak istenen, ideal demektir. ( kaynak: TDK )

Bitmeyecek, değişmeyecek, işlevsel özelliği tükenmeyecek ve en önemlisi eskimeyecek tek şey Ülkü’dür. Kıymeti her daim korunan ve önemli bir kavramdır. Bu neden ile bu kavramı herkes bünyesinde barındırmak ister. Tabi barındırırken anlam ve önemini bilen de olur bilmeden gücünden yararlanmak isteyen de olur.

 

‘’Gittikleri Yerin Yenisi Olamayan; ESKİLER‘’ de bu kutsal kavramın gücünden yararlanmak isterler. Kişilikleri zayıf karakterler, bünyelerinde var olmayan ama olmasını çok arzu ettikleri kavramlar altında böbürlenmeyi kendilerine yol edinmişlerdir.

İlayı Kelimetullah Davası ve Türk Milleti için Türk Milliyetçilerinin Ülkü Yolu Siyasi Yapısı Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları büyük bedeller ödemiştir. Türk Dünyasının Başbuğu Merhum Alparslan Türkeş Beyin ifadesi ile ‘’ Ülkücüler Milliyetçi Hareket Partisinde olur Milliyetçi Hareket Partisinde olmayan Ülkücü değildir…’’

Milliyetçi ve Ülkücü Camia içinde yer almaya çalışmış, yer almış fakat bir türlü Lider Doktrin Teşkilat Yapısına uyum sağlayamamış, anlamamış ve çeşitli sebepler ile yapı dışında kalmış, ayrılmış, uzaklaştırılmış insanlar vardır.

Bu zatı muhteremler ne hikmetse Davanın kendisini anlayamamış idrak edememiş fakat Ülküsü olan insanımıza verilen Ülkücü kavramını hak etmedikleri halde kullanmak isterler. Bu ısrarcı ve istismarcı tavırları ile yücelmedikleri gibi yok oluyorlar fark etmiyorlar. Konuşmaya başladıklarında ‘’ Ben Eski Ülkücüyüm… ‘’ diyerek söze başlıyorlar. Aslında bu sözler ile başlayanlar nokta kadar faydasız element olduklarını gizleyemeyenlerdir.

Gittikleri yerin yenisi olamayan eskiler sizler ülküsü olan ülkücüleri ve kutsal davalarını hiç ama hiç anlayamamışsınız. Ne diyor Başbuğumuz Merhum Türkeş Beyimiz;

‘’ Hepiniz birer Türk Bayrağısınız, Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin ve yere düşürmeyin…’’

Siz kendinize eski diyenler; bu sözün içinde anlam kazandığınız yer neresi?

Türk Dünyasının Umudu Bilge Lider Genel Başkanımız Dr Devlet Bahçeli Beyin bizlere seslenişinde sizler için şöyle demişti;

‘’ Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Ne yaptığımızı, neyi amaçladığımızı, nereye varmak istediğimizi dar ufkuyla çürük ahlakıyla sorgulayıp dedikodu çarkında dönenler, yoldan çıkıp yolunu şaşıranlardır. Şunu bilmenizi isterim ki, yoldan çıkan davanın önünde engeldir. Ben diyenler sinsi plan yapanlardır…’’

Sizler bu davanın ve yapının hiçbir yerinde olamazsınız. Ve ne yazık ki ‘’ ben gidersem burası batar, ben olmazsam bu dava ve teşkilat olmaz ‘’ diyenler ile mezarlıklar doludur. Varacağınız hedef onların yanında yer almaktan öteye geçmeyecektir.

Ülküsü olan Ülkücülerin dost ve düşmana karşı ‘’Net Tavrı‘’ vardır. Sizler gibi dün başka bugün başka yarın başka tavır da kıvrım kıvrım değillerdir. Elif gibi dimdik ve onurludurlar. Dünyayı karşılarına alıp Ülküleri uğruna tabutluklar ve işkence gördüler. Şahadet Şerbeti için cellatlarının sehpalarına koşarak çıktılar. Asla eğilmediler, bükülmediler, yollarından sapmadılar. Lider Doktrin ve Teşkilata asla saygısızlık yapmadılar. Töreye biat ettiler. Dünyalarından vaz geçtiler Ülkülerinden vazgeçmediler. Onlar o kadar mütevazilerdi ki isimlerinin önüne unvan aramadılar koymadılar. Sizler ise isimlerinizin önüne Eski ile başlayan birçok unvan koymayı kendinize yakıştırdınız.

Halen bu onurlu kavramları gittiğiniz yere götürmeye kalkarak gittiğiniz yerde itibar görmeyi amaçlıyorsunuz. Siz ancak gittiğiniz yerde değersiz işlevini yitirmiş bir nesne olarak kalırsınız.

Tabi ego yapıp kalabilirseniz…

Sizlere tavsiyem artık bu davadan bu teşkilattan uzak durun ve nemalanmaya çalışmayın buradan size ekmek çıkmaz. Gittiğiniz yerin yenisi olun.

Ülkücülerin Gök Kubbesi Milliyetçi Hareket Partisidir.

Art niyetli eski diye tabiri kendine yakıştıranlar bu kubbe başınıza yıkılır. Bu dava kutsal davadır. Kutsal Dava üzerinden hiçbir bireyin hesabı tutmaz tutmamıştır. Sizinkiler de başkalarının hesabı da bu dava üzerinden tutmayacaktır.

Yolumuz Kızılelmaya,

Lider Ülke Türkiye Hedef 2023’e.

Saygılarımla...

 

MHP Eğirdir İlçe Başkanı

Mehmet DEMİREL

25.09.2021

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap