ISUBÜ’de Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleşti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISUBÜ’de Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleşti
Haberin Tarihi: 30.9.2021 17:39:44 - Okunma Sayısı:2203 defa okundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde doğal afetlere hazırlık amacıyla deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

ISUBÜ’de Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleşti

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde (ISUBÜ) doğal afetlere hazırlık amacıyla deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

ISUBÜ Personel Daire Başkanlığının planlamasıyla İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’nın desteği ile Rektörlük yerleşkesinde yapılan tatbikatta, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( Afad ) ve İtfaiye ekiplerince senaryo gereği ilk olarak depremde mahsur kalan personel kurtarıldı. Enkazdan arama kurtarma ekiplerince çıkarılan yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince ambulansa taşınarak hastaneye sevk edildi.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “AFAD Müdürlüğümüzce organize edilen tatbikatımız yapıldı. Rabbim, tatbikatımızın gerçeğini asla yaşatmasın, her türlü felaketlerden ülkemizi milletimizi insanlığı korusun.  Önemli olan doğal afetler konusunda tüm bireylerde farkındalık oluşturmak. Geçen dönem salgın nedeniyle 25 bin öğrencimize çevrim içi AFAD eğitimi verdik. Pazartesi gününden itibaren Üniversitemizi yüz yüze eğitime açtık. İnşallah AFAD'ın eğitici kadrolarıyla 25 bin öğrencimizi ve 1500 akademik ve idari kadromuzu yüz yüze eğitmeye çalışacaklar. Yapılan tatbikatta emeği geçen AFAD ekiplerine, 112 ambulans ekiplerine, Isparta Belediyesi itfaiye ekiplerine ve emeği geçen personellere teşekkür ediyorum. Allah gerçeğini asla göstermesin. Tüm ekibe kalbi teşekkürlerimi sunuyorum”

 Tatbikatın doğal afetlere dikkati çekerek tedbir alınması yönünde gerçekleştirildiğini anlatan Prof. Dr. Diler, her zaman doğal afet olabilecekmiş gibi tüm vatandaşların hazır olması gerektiğini söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ethem Kılıçarslan, "Üniversitemiz ile müdürlüğümüzün işbirliği ile tatbikatımızı gerçekleştirdik. Her zaman doğal afet olabilecekmiş gibi tüm vatandaşların hazır olması gerekiyor. Bunun için de tatbikatlarımızla düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İtfaiye, Sağlık Müdürlüğü ve AFAD ekipleriyle bu tatbikatı gerçekleştirdik. Öncesinde üniversite personeline eğitim verildi. Ben bu konuyla ilgili rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Diler'e teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

- ISUBÜ basın

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap