ZAM ZAM ZAM……!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ZAM ZAM ZAM……!
Haberin Tarihi: 19.10.2021 11:52:06 - Okunma Sayısı:4221 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

ZAM ZAM ZAM……!

(Fiyat Güncellemesi)

 

Özellikle son bir yıldır vatandaş olarak zam furyasından rahatsız olmaya başladık. Son gelen zamlar bize 2000’li yılları hatırlatmaya başladı. Fakat enteresan bir durum var. O yıllarda yanlış hatırlamıyorsam döviz çok hareketli, faizler afaki bir şekilde yüksek idi.

Şimdi ise dövizde bir hareketlilik görüyoruz ama zamları bu derece artıracak düzeyde değil, faiz durumu da 2000’li yıllara göre ve Türkiye şartlarına göre normal seviyelerde sayılır.

Tabii ki Covid-19 ve kuraklığın büyük etkisi bulunmaktadır. Ama son zamanlarda aşırı şekilde gelen zamlara karşı bu kadar da etkili olacağını öne sürmek pek inandırıcı değil gibi.

Çoğu vatandaşımızhaklı olarak hükümeti eleştiriyor. Hükümet de topu iş adamlarına atıyor (Özellikle 5 büyük zincir market üzerinden siyaset yapılıyor). Vatandaş olarak bizim anladığımız maliyet artarsa perakende fiyatı yükselir.

Benim ev hanımı olarak naçizane düşüncem;

Hepimizin bildiği gibi tüm sektörlerde maliyetler petrol ve hammadde giderine göre belirlenir.

Hükümetler hammadde maliyetini minimum seviyeye çekmek için elini taşın altına koyar ve vergilerdesadece belirli sektörlere yoğunlaşmayıp genele yaymayı başarırsa zaten fiyatlar kendiliğinden makul seviyeye gelecektir.

Bir de şu “Serbest Piyasa” belasından kurtulursak, Anadolu’muz daha güzel yaşanır bir coğrafya haline gelecektir.

Saygılarımla.

19/10/2021                                                                           

     - Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    19.10.2021 19:57:45
    Çok haklı havva hanım. Yazılarınızı beğenerek okuyoruz. Teşekkürler..
  • Rumuz
    (Rumuz)
    19.10.2021 19:44:56
    Almanya,Abd,Fransa gibi büyük ülkeler covit den sonra ekonomileri sarsıldı toparlanamadılar. Küçük ülkeler daha da etkilendi. Abd nin Hdpkk ya yaktırdığı yanğın yanan yerlere yardım sel felakati tüm bunları süper güç olsa altında kalır..Tüm sel,yangın,terör saldırılarının bi amacıda ekonomiyi ülkeyi iflas ettirmek isyan ettirmek. Yunanistan gibi rahat alacak hale getirmek büyük oyunlar dönüyor..O yüzden daha fazlasıda olabir.
Yorum Yap