Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 19.10.2021 13:15:55 - Okunma Sayısı:643 defa okundu.

Muhtarlar, Başkan Gök’ten Yer İstediler…

MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

Muhtarlar, Başkan Gök’ten Yer İstediler…

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı çerçevesinde Çelenk sunma töreninden sonra Öğretmen Evi Çay Bahçesinde muhtarlar toplantısı düzenlendi. Kaymakam Adem Çelik’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök,  İl Genel Meclisi Üyeleri Sezgin Özdoğancı, Eyyup Doğan, Süleyman Sarpdağ, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Zarif,   İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Fatih Türkmen, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Selim Müftüler, daire müdürleri ve Eğirdir mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Adem Çelik, “Öncelikle hepinizin Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum. Hepinizin bildiği gibi muhtarlarımız yerelde bizlerin eli, kolu ayağı. Vatandaşlara ulaşma noktasında çok önemli bir kaynak ve yerel demokrasimizin de seçilmişleri olarak çekirdeğini oluşturan birimlersiniz.  Vatandaşlarımıza ulaşma noktasında kurduğunuz köprü görevi dolayısıyla çok büyük bir hizmet gerçekleştiriyorsunuz. Sizler de bizim gibi 7/24 çalışıyorsunuz. Köylerinizin, mahallelerinizin problemlerini devlet kurumları ile olan iletişimlerini sizler sağlıyorsunuz. Şüphesiz ki muhtar olmanın bu anlamda büyük zorlukları olabilir. Ama aynı zamanda muhtar olmanın o köyde, o mahallede sizlere kazandırdığı ve vatandaşlarımızın sizler sayesinde işini kolaylaştırma noktasında çok büyük anlamı ve önemi var. Biz muhtarlık kurumunu çok önemsiyoruz ve aynı zamanda Eğirdir ilçemizdeki bütün mahallelerimizin, köylerimizin muhtarlarımızı önemsiyoruz, değer veriyoruz. Sizlerin bizlere ulaştırdığı talepleri diğer kurumlardaki arkadaşlarımız vasıtasıyla bir an önce çözme noktasında bizler de gayret gösteriyoruz. Bunları tabi ki de imkanlar ölçüsünde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Eğirdir ilçemizde göstermiş olduğunuz gayret ve çabalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Tekrar muhtarlar gününüzü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök de konuşmasında “Muhtarlık gönüllülük esasına dayılı olmakla beraber çok fahri bir görevi üstleniyorsunuz. Tabi ki demokrasinin ilk temel taşı muhtarlıklarda atılıyor. Günün 24 saatinde gece gündüz mahallelerinizde ve köylerinizde halkın her türlü sorunlarıyla iç içerisindesiniz. Ciddi bir mesai harcıyorsunuz. Ümit ederiz ki bu emekleriniz boşa gitmez. İvme kazanır. Vatandaşlarımızın hayat kalitesinin arttırılması yönünde sizler de üzerinize düşen her şeyi yapıyorsunuz. Bu vesile ile muhtarlar gününüzü kutluyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

MUHTARLARIN TALEPLERİ DİNLENDİ

Muhtarların, köylerinde ya da mahallelerindeki istek ve talepleri dile getirdikleri toplantıda, Bağıllı Köyü Muhtarı Fevzi Özdamar da, tüm köy ve Eğirdir merkez muhtarlarının bir araya gelebilecekleri bir yer istedi.

Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

- EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap