“SAREM’DE NELER OLUYOR ?"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, “SAREM’DE NELER OLUYOR ?"
Haberin Tarihi: 24.10.2021 21:22:37 - Okunma Sayısı:2993 defa okundu.

Saadet Partisi Eğirdir İlçe Başkanından Cumhur ittifakı (Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetci Hareket Partisi) Eğirdir İlçe Teşkilatlarına; “SAREM’DE NELER OLUYOR ?" sorusu…

Saadet Partisi Eğirdir İlçe Başkanından

Cumhur ittifakı (Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetci Hareket Partisi) Eğirdir İlçe Teşkilatlarına;

 “SAREM’DE NELER OLUYOR ?" sorusu…

 

 Saadet Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Kaya," Eğirdir'de bazı konuların konuşulması, sorunların çözülmesi gerekiyor. Bu sorunları çözecek olan ise İktidar Partisidir" dedi.

Kaya, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM)'nde yönetimsel sorunlar olduğu duyumlarını aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"1987 Yılından itibaren faaliyet gösteren stratejik önemi olan kurumda yönetimsel sorunların olduğu bu sorunlardan dolayı bazı Mühendis arkadaşımızın geçtiğimiz aylardan itibaren tayin isteyip Eğirdir’den gittiklerini öğrendik.

Bize göre dalında uzman kadrolar memleketimizden gitmişler. Gelen mühendis sayısı bir kişi ve yakın zamanda tayin isteyecek bazı mühendislerin olduğunu da duymuş bulunmaktayız.

 Kurumda neler oluyor?

Sorunlar ayyuka çıkmış neden yetkililer çözüm üretmiyor. Tayin isteyen mühendislerimizin neden gittiklerini soran var mı?

Kurumun eski müdürünün başka bir İl'e, başka bir kuruma tayin edildiğini ve giden müdürün kadrosunun halen Eğirdir’de olduğunu öğrendik. Peki müdür gittiyse kadrosu neden Eğirdir’de?

Eğirdir’imize katma değer sağlayan bu değerli kurumumuz neden bu sorunlar ile karşı karşıya? Bu soruların cevaplarını iktidar partisinden duymak istiyoruz.

Saadet Partisi İlçe Başkanı olarak bu sorunların detayını öğrenmek için Ak Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay Beyi cep telefonundan aradım; bana konu ile ilgili araştırıp dönüş yapacağını söyledi fakat görüşmemizden 3 ay geçmesine rağmen halen bir dönüş gerçekleşmedi.

Ben yaptım oldu, bizim elimizden bir şey gelmiyor, yukarısı karar verecek, notumuzu aldık değerlendireceğiz gibi söylemleri çok duyduk, artık makul cevaplar bekliyoruz. Eğirdir'imizin sorunlarını Eğirdir'den çözmek gerekir. Bu sorularımızın muhattabı CUMHUR İTTİFAKI yani Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe teşkilatlarıdır.

Her olumsuz olay Eğirdir’imizin hanesine eksi yazmaktadır. Siyaset gütmeden Eğirdir’imize katkı sağlanmalıdır.

Saadet Partisi Eğirdir Teşkilatı olarak Eğirdir’imizi ilgilendiren her konunun takipçisiyiz. Sorunları, sorularımız ve muhatapları ile çözüme kavuşturacağız.

Amacımız eleştirmek veya muhalefet yapmak değil. Çoğu ilçede olmayan ama Eğirdir'e nasip olan iki tane güzide kurum olan MAREM ve SAREM gibi kurumlara sahip çıkmaktır."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap