EĞİRDİR’DE CUMHURİYET BAYRAMI DOLU DOLU KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE CUMHURİYET BAYRAMI DOLU DOLU KUTLANDI
Haberin Tarihi: 29.10.2021 14:50:31 - Okunma Sayısı:967 defa okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’nci yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Eğirdir’de de büyük bir gurur ve coşkuyla kulandı.

EĞİRDİR’DE CUMHURİYET BAYRAMI DOLU DOLU KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’nci yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Eğirdir’de de büyük bir gurur ve coşkuyla kulandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Eğirdir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Eğirdir halkı, komandoların marşlarıyla bayram sabahına uyandı. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yetiştirilen komandolar tempolu Cumhuriyet koşusu yaparak, marşlar eşliğinde Eğirdir’in sokaklarını inlettiler.

Saat 09.00’da Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök’ün kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettikleri tebrigat töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Bayramı özel kutlama programı için saat 10.00’da Eğirdir Stadyumuna geçildi. Buradaki tören Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök okulların, askeri birliklerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik yaptı.

ALAN PROGRAMLARI İZLEYENLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’nci yıl kutlamalarını bu yıl ilçemiz okullarından Bağlar ve Atatürk okulları hazırladı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu “Doğan Güneş Cumhuriyet” ve “Bayrak” gösterisi bayramı izleyenlerden büyük bir beğeni ve alkış aldı.

Bayram kutlamaları günün anlam ve önemine binaen şiir, halk oyunları gösterisi, Bayrak koşusu, ödül töreni ve geçit töreni ile sona erdi.

Törende Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’nde yetiştirilen kahraman komandoların ve öğrencilerin katıldığı geçit törenine vatandaşlar alkışlarla destek verdiler.

- EMEL TURAN KARTAL

Tören fotoğrafları için tıklayınız: https://www.facebook.com/media/set?vanity=akingazetesi&set=a.1811442919060728

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap