Gençlerin Çevre Bilincinin Yükseltilmesi Projesi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gençlerin Çevre Bilincinin Yükseltilmesi Projesi...
Haberin Tarihi: 30.5.2015 09:17:00 - Okunma Sayısı:2071 defa okundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan projenin tanıtım toplantısı, Burdur Öğretmenevi'nde yapıldı.

Gençlerin Çevre Bilincinin Yükseltilmesi Projesi...

 

            Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan projenin tanıtım toplantısı, Burdur Öğretmenevi'nde yapıldı.

            Toplantının açılışında konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, projeyi Yunanistan ve İtalya'dan gelen ilgili kurumların yetkilileriyle gerçekleştireceklerini söyledi.

            Projenin, çevreyle ilgili konularda gençlerin farkındalığın ve aktif katılımının artırılması yoluyla doğal yıkımın önlenmesine katkıda bulunmayı amaçladığını anlatan Yılmaztürk, şöyle konuştu: "Proje kapsamında çevre için gönüllülük hizmetlerinin desteklenmesi, yaygın eğitim metotlarının özellikle doğal ortamlarda öğrenmenin kullanılmasının daha çekici hale getirilmesi, çevrenin ve korunan alanların artırılması, gençler için çevre eğitimi konusunda yeni müfredat geliştirme ve aktif vatandaşlık kültürünün tanıtılması çalışmaları yapılacak. Projede, öğrenme alanında yenilikçi çözümler benimseyerek bilgi teknoloji kullanımını teşvik edilecek, internet üzerinden ücretsiz erişimli oyun tabanlı öğrenme fırsatları geliştirilecek, interaktif yüz yüze oturumlar yapılacak." dedi.

            Yılmaztürk, Avrupa Birliği Projesi kapsamındaki çalışmalarda İtalya ve Yunanistan'dan Türkiye'ye öğrencilerin geleceğini, Türkiye'den de bu ülkelere öğrencilerin giderek çevre konusunda düzenlenecek etkinliklere katılacaklarını kaydetti.

            Yılmaztürk, projenin hedef kitlesinin 13-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler olduğunu vurguladı.

            Toplantıya, Yunanistan ve İtalya'dan ilgili kurumların yetkilileri de katıldı.

            Proje ile Çevreyle ilgili konularda gençlerin farkındalığının ve aktif katılımının artırılması yoluyla doğal yıkımın önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Gençlerin Çevre Bilincinin Yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap