ALİ TAŞ’TAN BİR KÜLTÜR HİZMETİ DAHA…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ALİ TAŞ’TAN BİR KÜLTÜR HİZMETİ DAHA…
Haberin Tarihi: 8.12.2021 16:57:57 - Okunma Sayısı:2778 defa okundu.

Ali Taş’ın “Uslaşma ve Uzlaşma”  İsimli 5’nci Kitabı Okuyucusuyla Buluşuyor

ALİ TAŞ’TAN BİR KÜLTÜR HİZMETİ DAHA…

Ali Taş’ın “Uslaşma ve Uzlaşma”  İsimli 5’nci Kitabı Okuyucusuyla Buluşuyor

İşadamı kimliği ile tanıdığımız Bilgisayar Mühendisi  Hemşehrimiz Ali Taş’ın kaleme aldığı “Uslaşma ve Uzlaşma “ isimli beşinci kitabı okuyucusuyla buluşuyor.

Kitap hakkında bilgiler veren hemşehrimiz Ali Taş: “Kendi kararlarını veren, hedefleri olan, çevresiyle ve toplumla bütünleşen, kültürü ve milletiyle barışık, güvenliğini ve adaleti sağlayan, devletine destek olan, eğitime ve öğretime açık bilimden destek alan, gerektiğinde uzlaşmaya açık esnek (rezilyans) insanlar çoğaldıkça toplum da esnek olur; esneklik etkisi hızla yayılır, milleti kucaklar, devleti güçlü kılar. Kendisine güç veren sağlıklı ortam sağlayan doğa ile barışık toplumlar gelişir. Böyle bir toplum; başkalarının ve teknolojinin esiri değil, üretimde, teknolojinin kullanımında, dünya düzeninin sağlanmasında söz sahibi olur. İnsana verilen değer ile küresel anlamda stratejiler üretmeye vesile olur. Sonuç olarak; bu insanlar, bu toplum, bu millet geleceği şekillendirmiş olur” diye konuştu.

Bilime ve gelişmeye açık bir kitap olduğunu ifade eden Ali Taş; “Kitabım son 20-25 yıl gelişmeleri ele alıyor. İnsanın akılcılaşması, esnek insan olma yolunda bir basamak ve eleştiriye dönük retorik, yaratıcı ve uzlaşmaya açık bir kitap” dedi.

Kitabı farkındalık yaratması adına kale aldığını dile getiren  Ali Taş, kitaba ulaşmak isteyen okuyucuların kendisine başvurabileceklerini ifade ederek, kitaptan elde edilecek gelirin Eğirdir yararına oluşturulacak bir projede kullanılacağını da sözlerine ekledi.

"Sakin Şehrin Bilgisayarından", "Nasıl İnsan Oldum?", "Ne İşim Var Siyasette","Bellek ve Tarih" isimli kitapları yayınlanan Ali Taş, basımı tamamlanan “Uslaşma ve Uzlaşma” isimli son kitabını imzalayarak Eğirdir Akın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdullah Sinan'a hediye etti.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    8.12.2021 18:44:02
    Bravo Ali TAŞ'a. Maşallah Eğirdir' in BOĞAZOVA' sı gibi mümbit. Belirli bir zaman diliminden sonra, büyük bir olasılıkla sanırım Ali TAŞ'a; "ÇUKUROVA gibi mümbit" diyeceğiz... Tebrikler Eğirdir' in yetiştirdiği entelektüelimiz.
Yorum Yap