EĞİRDİR = ADA MAHALLESİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR = ADA MAHALLESİ
Haberin Tarihi: 9.12.2021 10:12:21 - Okunma Sayısı:4095 defa okundu.

Havva MUTLUCAN Yazdı...

EĞİRDİR = ADA MAHALLESİ

İlçemiz Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi, Dağ Komando Okulu, Gölü ve Turizm faaliyetleri ile bilinen ülkemizin incisi konumunda yaşanılası bir yerleşim yeri olup, Türkiye’de sadece 17 şehirde bulunan citta slow (Sakin Şehir) unvanına sahiptir. İlçemizde vatandaşına ve turizm adına ekonomik bağlamda hitap eden elimizde kalan tek kaynağımız Ada Mahallemizdir. Birçok sektörde olduğu gibi Ada Mahallemize de başta yerel yönetimler, esnaf ve vatandaş olarak gereken önemi veriyor muyuz? Maalesef Ada Mahallesi kendi kabuğuna çekilmiş, durumlarını Eğirdir bürokrasisine teslim etmiş konumdadır. Mahallemize yeni nesil şartlarında düzenleme yapılmaz ise, kaderine terk edilmiş olacak. (gölümüz gibi)

Ada Mahallemiz ile ilgili durumu bir, iki örnekle izah etmeye çalışayım;

Diyelim ki; ailenizle plan yapıp Ada Mahallesine gidip, gölü seyredeyim dediniz. Kendi çapımızda oturup eğlenelim demeyin. Çünkü açık oturma yerleri (mesire gibi) yok veya var olan yerler de esnaf tarafından kullanılmakta…..!

Çocuklarımız eğlensin, hoş vakit geçirsin dediniz, ama fazla ümitlenmeyin; Çünkü oyun parkı yok.

Ya da gelmişken yemek değil de sadece çay içelim dediniz, maalesef balık restoranları hariç sadece Çay Bahçesi yok. (Felekabad kendi imkânları ile küçük bir yer yapmış)

Durumdan üzüntü duyup; mahalle için tanıtım kampanyası yapalım deyip de, iştahınızı fazla kabartmayın…! Neyi tanıtacaksınız ki?

Ada Mahallesinde ikamet edip, esnaflıkla uğraşan kişilerin bir çalışması var mı? Ada esnafı olarak toplanalım bir proje üretip üst makamlara sunalım dediler mi? Bunlar pek  olmaz. Neden derseniz, Eğirdir İlçe Merkezindeki düşünceler maalesef burada da baskın durumda. (Devlet Yapsın mantığı)

Belediyelerimizin üzerlerine düşen vazifenin sadece mahallenin çöplerini toplamak olduğunu zannetmesi, Vekillerimizin proje üretmek adına ellerini taşın altına koymak istememeleri, esnafın ise günü kurtarma çabasına girmek suretiyle herkes topu taca atarak Ada Mahallemiz günden güne yerinde sayar hale gelmiştir. (Muhalefet mi (parti içi) şimdiye kadar özel işleriyle uğraşmaktan başka; Eğirdir’de çaylı, yemekli toplantılar hariç pek icraatları görünmez, taki seçimlere altı ay kalasıya kadar).

İşte bu anlayış ve zihniyetle sonuç olarak elimizde gerekli önem verilmeyen bir Cennet Köşesi kalmıştır.

Saygılarımla...

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    11.12.2021 23:34:57
    Eğirdir'imizin temel sorunlarına gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ler.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    10.12.2021 08:33:32
    Benim ata memleketim çok güzel doğa harikası bir yer Ada mahallesi.Korunması daha çok kitlelere tanıtılması gerektiğini düşünüyorum
  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.12.2021 13:14:26
    Eskide Diyerbakır lılar derdi " devlet yapsın" diye fıkralara konu olurdu. Şimdi15 yıldır her şeyi devlet yapınca tembeliğe alıştık devletden bekler olduk. Hiç bir caba gayret göstermiyor devlet yapsın diyip geçistiriyoruz. Artık devlet de hazır balık vermesin önemli her şey yapıldı geri bi ülke olmakran kurtulduk Hindistan gibi olmaktan kurtulduk. Devlet balık tutmayı öğretsin. İnsanlarda devletden beklemeyi bırakıp uyuşukluklarından kurtulsun azıcık gayret etsin. Eğirdirin ileri gelenleri dernek kurup Eğirdirin ihtiyaçları eksiklikleri ele alınıp yapılsın yaptırılsın yetilmezse devletten istensin. Hep konuşuyoruz,yazıyoruz icrata geçen yok.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.12.2021 12:11:46
    Elinize sağlık keşke birileri bu yazıları okuduğunda az da olsa düşünse de biz ne yapıyoruz neden bu durumdayız dese ama nerde. S.D
  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.12.2021 10:27:28
    Havva hanım çok teşekkür ederiz. Açık yüreklilikle düşüncelerini yazıp dile getiriyor. Maalesef Eğirdir milliyetçisiyiz deyip nara atanlar Eğirdir'deki para hırsından başka yaptıkları tek şey Eğirdir'i sömürmek
Yorum Yap