SURAM, Uluslararası Düzeyde İlk Görünürlüğe Taşındı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SURAM, Uluslararası Düzeyde İlk Görünürlüğe Taşındı
Haberin Tarihi: 17.12.2021 15:24:32 - Okunma Sayısı:2327 defa okundu.

ISUBÜ Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Uluslararası Düzeyde İlk Görünürlüğe Taşındı

SURAM, Uluslararası Düzeyde İlk Görünürlüğe Taşındı

ISUBÜ (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) SURAM (Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi) Uluslararası Düzeyde İlk Görünürlüğe Taşındı

08 Şubat 2021 tarihi itibariyle aktif çalışmalarına başlayan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi  (SURAM: https://suram.isparta.edu.tr/) ilk proje başarısını Ulva Cost Action (CA20106 - TOMORROW’S ‘WHEAT OF THE SEA’: ULVA, A MODEL FOR AN INNOVATIVE MARICULTURE) üyeliğine (Working Groups and Membership) seçilmesiyle gerçekleştirdi.

Aksiyon, 7 farklı working group (WG) üzerinden gerçekleşmekte ve SURAM WG2: Ulva in Aquaculture çalışmalarına destek olacak, diğer WG’lara da konferans, çalıştay, STMS’ler ve eğitim okulları ile destek olacak ya da katılım sağlayacak. (https://www.cost.eu/actions/CA20106/...).

SURAM olarak Dr. Öğretim Üyesi Gürkan DİKEN ve Doç. Dr. Hüseyin SEVGİLİ tarafından 7 Aralık 2021 tarihinde ilk webex tanışma toplantısına katılım sağlandı (Membership of Working Groups 2: Ulva in Aquaculture 1st Meeting, 7 Aralık Salı 2021 16:00 - 18:45 GMT +03:00 İstanbul). Toplantıda Ulva kültürü ile ilgili üniversiteler, kurumlar, özel sektör temsilci ve araştırmacıları ile tanışıldı. Ayrıca Merkez müdürlüğünün yeni proje arayışlarının da sürdürüldüğü bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap