Ada Ülkesi Sanatçıları yılın son etkinliğini Isparta’da yaptı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ada Ülkesi Sanatçıları  yılın son etkinliğini Isparta’da yaptı
Haberin Tarihi: 21.12.2021 15:37:53 - Okunma Sayısı:2473 defa okundu.

Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları 1. Uluslararası IYAŞ Kültür ve Sanat çalıştayında 10 ülkeden sanatçıların eserleri sergilenirken farklı alanlarda eğitim verildi.

ADA ÜLKESİ SANATÇILARI

yılın son etkinliğini Isparta’da yaptı


Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları, yılın son etkinliğini, 18. 12.2021 cumartesi günü Isparta’da IYAŞ AVM'de yaptı. Etkinlikte 10 ülkeden sanatçıların eserleri sergilenirken farklı alanlarda eğitim verildi.

Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları 1. Uluslararası IYAŞ Kültür ve Sanat çalıştayında Türkiye, Kosova, G.Kore, İtalya, Hindistan, Danimarka, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet, Tayvan, Özbekistan ve İran 'lı sanatçıların eserleri sergilendi. Etkinlikte Özbekistan'dan gelen ressam Farida Hamitovna canlı performans sergilerken, ressam Mahmut Toprak da genç sanatçılara resim sanatı hakkında bilgi verdi ayrıca psikolojik danışman Tarık Buğra Toprak psikodrama ve sosyodrama eğitimi verirken, Behçet Akgün ile Fatma Tuna masal-drama-resim etkinliği ile katılımcılara hoş saatler yaşattı.

Yılın son sanat etkinliği hakkında bilgi veren küratör Keziban Ertuğrul Yıldırım "Genç ressamlarımız ve ustalarımız ile birlikte canlı resim performansı ve sergi Isparta halkının büyük beğenisini topladı. Aslında üç kuşak bir aradaydı küçük sanatçıları, genç sanatçıları ve tabi ustalar. Ortaya nefis eserler çıktı. Pelin Köse ve Adil Levent Yüksel hocalarımız da birbirinden güzel tınılarla kulağımızın pasını aldı.

Dünya sanatla daha güzel olacak çünkü sanat ortaya kalbini koyan insanların ortak dili ve mucizesidir..." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap