“Eğirdir’e Dair” Kitabı Yayınlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Eğirdir’e Dair” Kitabı Yayınlandı
Haberin Tarihi: 27.12.2021 12:58:57 - Okunma Sayısı:3289 defa okundu.

Pek çok farklı içerikle kentimizi anlatan “EĞİRDİR’E DAİR” kitabına detay yayıncılığına ait internet sitesinden ve satış noktalarından temin edilebilmektedir.  #egirdiredair

“EĞİRDİR’E DAİR” KİTABI YAYINLANDI

Isparta’nın iki üniversitesinin öğretim üyeleri tarafından çıkartılan “EĞİRDİR’E DAİR” adlı kitap çalışması yayınlandı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuna Emre KÖKLÜ ve Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Mehmet KİRİŞ tarafından editörlü bir çalışma olarak yayınlanan kitap Uluslararası Yayınevi Statüsüne sahip Detay Yayınevi tarafından piyasaya sürüldü.

Eğirdir’in marka değerine katkı sunması ve Eğirdir hakkında güncel verilerin derlenmesi ve değerlendirmesi amacıyla yapılan kitap çalışması, ilçemizi antik dönemden günümüze tarihsel açıdan, coğrafyasından sakin kentine, kentsel gelişiminden siyasal tarihine, elmacılığından balıkçılığına, gölünden turizmine, ekonomisinden sağlığına gibi pek çok yönüyle akademik bir bakış açısıyla ele alıp anlatmıştır. Sosyal medyada da #eğirdiredair etiketi ile kitabın içeriğine yönelik bulunan paylaşımlarla kentin marka değerinin yükseltilmesi hedeflenmiş ve böylelikle tüm hemşehrilerimizin sürece katkı sağlaması amaçlanmıştır.

Eğirdir İlçemizi bilimsel bir yaklaşım çerçevesinde farklı yönleriyle ele alan kitap; 12 bölümden oluşmaktadır. İlk Bölümde Doç. Dr. Hakan Mehmet KİRİŞ, Öğr. Gör. Tuna Emre KÖKLÜ ve Prof. Dr. Hüseyin GÜL tarafında kent belleği açısından “Fotoğraflarla Eğirdir” adlı bölüm yer almaktadır. İkinci bölümde ise; Dr. Öğr. Üyesi Seda EFE tarafından kentin coğrafyası değerlendirilmiştir. Üçüncü bölümde ise; Prof. Dr. Fikret ÖZCAN antik dönemde Eğirdir’i ve Prostanna Yerleşimini fotoğraflar ve verilerle değerlendirmektedir. Dördüncü bölümde ise; Arş. Gör. Dr. Gül Hanım GÖKTAŞ CENGİZ Selçuklu Devleti, Hamitoğulları Beyliği ve Osmanlı Devleti dönemlerinde Eğirdir ilçemizi analiz edip o dönemlerdeki Eğirdir’de eski günlük yaşamı ve uğraşları, seyyahların gözlemlerini, yöneticilerin görüş ve yaşayışlarını görmek mümkündür. Eğirdir’in yönetsel ve siyasal hayatını ele alan bölümde ise, Dr. Öğr. Üyesi Niran CANSEVER Cumhuriyet Döneminden günümüze Eğirdir ile ilgili siyasal ve yönetsel verileri derleyip değerlendirmiştir. Dr. Öğretim Üyesi Süha ÇELİKKAYA, Dr. Öğretim Üyesi Aykut SEZGİN ve Prof. Dr. Murat Ali DULUPÇU tarafından Eğirdir’inekonomisinin incelendiği diğer bir bölümde ise; Eğirdir ile ilgili ekonomik göstergeleri bütüncül bir şekilde ele alıp değerlendirilmektedir. Yüksek Mimar ve Öğretim Görevlisi Ali SİNAN tarafından hazırlanan Eğirdir’in kentsel gelişimi bölümünde ise kentin gelişimi özellikle son yüzyıllık dönemde yazılı kaynaklarının yanında fotoğraflar ve haritalarla ortaya koyulup yorumlanmıştır.

Prof. Dr. Nilüfer NEGİZ ve Dr. Özkan YALÇIN tarafından ilçemizin “SAKİN KENT” özelliği anlatılmıştır. Bu bölümde, Eğirdir’i öne çıkaran bir özellik olarak sakin kent olması ve bunun potansiyelleri ile bu kapsamdaki gözlem ve bulgular ortaya konulmaktadır. Arş. Gör. Muhammet Hayati KAYHAN tarafından Eğirdir’de balıkçılık ve avcılık faaliyetleri kapsamlı bir şekilde ele alınıp değerlendirilmiştir. Arş. Gör. Emre TOPÇU ve Arş. Gör. Tuğçe TOPÇU, Eğirdir’de Sulama ve Elmacılık konusu değerlendirilmiştir. Eğirdir’de sulama ve elmacılık konusunda güncel veriler değerlendirilip güncel durum ortaya konulmuştur

İlçemizin turizm potansiyeli ve ilçemizde turizm faaliyetleri Doç. Dr. Gülay BULGAN ve Arş. Gör. Sait DURGUN tarafından incelenmiştir. Eğirdir’de turizm hakkında genel bir bakış açısı sunulan bölümde hem istatistiki veriler hem de ilçemizin turizm ögeleri hakkında detaylı veriler bulmak mümkündür.

Son olarak, geçmişten günümüze Eğirdir için önemli bir değer olan Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi, Dr. İbrahim CANSEVER tarafından ele alınıp Eğirdir’de sağlık alanında önemli bir çalışma ortaya konulmuştur.

Pek çok farklı içerikle kentimizi anlatan “EĞİRDİR’E DAİR” kitabına detay yayıncılığına ait internet sitesinden ve satış noktalarından temin edilebilmektedir.  #egirdiredair

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap