Sahte Para Operasyonunda Büyü Malzemeleri Ele Geçirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sahte Para Operasyonunda Büyü Malzemeleri Ele Geçirildi
Haberin Tarihi: 2.2.2022 14:00:07 - Okunma Sayısı:696 defa okundu.

Isparta'da, piyasaya sahte para sürenlere yönelik düzenlenen operasyonda; büyü yapma amacı ile kullanılan muska, farklı obje ve heykeller, bir miktar narkotik madde ele geçirildi.

SAHTE PARA OPERASYONUNDA BÜYÜ MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Isparta'da, piyasaya sahte para sürenlere yönelik düzenlenen operasyonda; büyü yapma amacı ile kullanılan muskafarklı obje ve heykeller, bir miktar narkotik madde ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; İlimizde kaçakçılık ve diğer illegal faaliyetlerin önlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında uzun süredir takip edilen, piyasaya sahte para sürmeye çalışan kişilere yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 27/01/2022 günü 1 iş yeri ve 1 ikamette yapılan aramada:

- 444 Adet Sahte 50 TL banknot para,

- 30 Adet Sahte 100 TL banknot para olmak üzere toplamda 25.200  TL, 

- 4 Adet büyü yapma amacı ile kullanıldığı değerlendirilen eski yazım kitap,

- 2 Adet çeşitli büyü bilgilerinin olduğu değerlendirilen çoklu klasör,

- 200 Adet büyü yapma amacı ile kullanılan muska,

- 3 Adet büyü yapma amacıyla kullanılan farklı obje ve heykeller,

-Bir miktar narkotik madde (metanfetamin) ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Yapılan baskın sırasında halk arasında “büyücü, hoca” olarak tabir edilen 1 şahsa vatandaşlarımızın kandırılmasının ve dolandırılmasının önüne geçmek için gerekli işlemler yapılarak iş yerindeki malzemelere el konuldu.

Ele geçirilen suç unsuru ürünler ile ilişkili olarak E.D. isimli şahıs, hakkında TCK 197 (Parada Sahtecilik) ve TCK 677 (Tekke ve Zaviyeler Kanunu) kapsamında adli işlem yapılmak üzere çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap