Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç: Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Devlet Kurumundan Daha Önemli...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç: Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Devlet Kurumundan Daha Önemli...
Haberin Tarihi: 29.7.2013 12:53:00 - Okunma Sayısı:2774 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğirdir'den Antalya'ya bağlanan Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünün yerine daha geniş yetkilerle donatılmış istasyon kuracak.

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç:

 

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Devlet Kurumundan Daha Önemli…

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğirdir’den Antalya’ya bağlanan Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünün yerine daha geniş yetkilerle donatılmış istasyon kuracak. Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Böyle bir istasyonun varlığı devlet kurumundan daha önemlidir” dedi.                                                                               

            1986 yılında  ülke genelindeki balık stokları, su kirliliği, su kalitesi, balık üretimi, hastalıkların önlenmesi gibi konularında araştırma yapılmak üzere kurulan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü 2011 yılında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma ve Üretme Enstitüsü Müdürlüğüne  bağlanarak İstasyon statüsüne dönüştürülmüştü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeniden yapılandırması sürecinde Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel devreye girerek kurumun yeniden bağımsız hale getirilmesini sağladılar. Bakanlık da, doğrudan merkeze bağlı bir taşra teşkilatı olarak Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü kurulmasına karar vererek geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayımlamıştı.

            Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün tekrar bağımsız hale getirilmesi konusunda memnuniyetini belirterek şunları söyledi: “Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü 2011 yılında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma ve Üretme Enstitüsü Müdürlüğüne  bağlanarak İstasyon statüsüne dönüştürülmüştü. Bu hem bizleri hem de Eğirdirlileri oldukça üzdü. Ama şimdi Enstitümüzün yeniden bağımsız hale dönüştürülmesi hepimiz için mutluluk vericidir” dedi.

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün 25 ilin su ürünleri ve içsu yönetimini yürüteceğini ifade eden Bilgiç: “Göller bölgesinde  yer alan Isparta’da su ürünleri üzerine araştırma yapan, proje geliştiren böyle bir istasyonun varlığını devlet kurumundan daha çok önemsiyorum. Balıkçılığın önünü açılmasında, iç suların korunmasında, su ürünlerinin kalitesinin arttırılmasında ciddi çalışmaları olan kurumun Eğirdir’de olması çok güzel. Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bundan sonra eskisinden daha güçlü olarak 25 ilin su ürünleri ve içsu yönetimini yürüteceğini söyledi.

            Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün ilçemize tekrar hayırlı uğurlu olmasını söyledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap