Kırgızistan ve Erciyes Üniversitesinden Araştırmacılar Eğirdir MARİM'de...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kırgızistan ve Erciyes Üniversitesinden Araştırmacılar Eğirdir MARİM'de...
Haberin Tarihi: 8.6.2015 09:48:00 - Okunma Sayısı:3072 defa okundu.

Meyve genetik kaynaklar parselleri, tam bodur destek sistemli elma bahçelerinde de kendilerine yapılan çalışmalar ve kullanılan yöntemlerle ilgili bilgi aktarıldı.

Kırgızistan ve Erciyes Üniversitesinden Araştırmacılar Eğirdir MARİM’de...

 

            Erciyes Üniversitesi tarafından desteklenen, Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi ve Meyvecilik Araştırma İstasyonu’nun da proje ortağı olduğu  ‘Orta Asya Bölgesindeki Meyve Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Karakterizasyonu I: Kırgızistan’daki Elma Genetik Kaynaklarının Toplanması, Moleküler Karakterizasyonu ve Muhafaza Altına Alınması’ projesi kapsamında Türkiye’ye gelen araştırmacılar Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

            Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. Aydın Uzun ve Doç. Dr. Kadir Uğurtan Yılmaz, Kırgız Ulusal Ziraat Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Kubanıçbek TURGUNBAYEV, Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi’nden Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Abdıkerim ABDULLAYEV, kurumun merkez işletmesinde ve Serpil işletmesinde yer alan fidan üretim parselleri, elma ve armut klon anacı üretim parselleri, tüplü ceviz üretim seraları, topraksız fidan üretim tesisini ziyaret ederek üretim teknikleri ile ilgili konu uzmanlarından bilgi aldılar. Ayrıca meyve genetik kaynaklar parselleri, tam bodur destek sistemli elma bahçelerinde de kendilerine yapılan çalışmalar ve kullanılan yöntemlerle ilgili bilgi aktarıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap