Küçük Mucitlere Ödül

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Küçük Mucitlere Ödül
Haberin Tarihi: 18.3.2022 16:03:15 - Okunma Sayısı:1803 defa okundu.

Öykü, Resim, Slogan ve Amblem tasarım yarışmalarında derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

KÜÇÜK MUCİTLERE ÖDÜL

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen projelerden biri olan "Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşitlerinin Geliştirilmesi" projesi ile tamamen milli kaynaklarımızla Ateş Yanıklığı hastalığına toleranslı 6 armut çeşidi geliştirildi. Bu aşamadan sonra ilçemiz ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler arasında Öykü, Resim, Slogan ve Amblem tasarım yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödülleri Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü salonunda düzenlenen törenle takdim edildi. Törende bir konuşma yapan proje Lideri Dr. Gökhan Öztürk "Bu bilimsel çalışmaların parçası olarak, projemize değer katan tüm mucit arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum" dedi. Öztürk, konuşmasında şunları söyledi: "Birçoğunuzun bildiği gibi Enstitümüzde, Ülkemiz meyveciliğini daha ileriye taşımak için pek çok proje yürütülüyor. Bu projelerden birisi de olan "Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşitlerinin Geliştirilmesi" projesi. Proje ile, tamamen milli kaynaklarımızla Ateş Yanıklığı hastalığına toleranslı 6 armut çeşidi geliştirdik. Bu aşamadan sonra ilçemiz ilköğretim okullarında eğitim gören 360 öğrencimiz, bizlere destek verdi. Onlar bizim hayal gücümüzün ötesinde 400'e yakın eser ürettiler. Eserleri, yeni yerli armut çeşitlerimizin pazardaki başarısı için çok önemli. Bu bilimsel çalışmaların parçası olarak, projemize değer katan tüm mucit arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum. Önümüzdeki süreçte onlarla birlikte yol almaya devam edeceğiz. Yine diğer çalışmalarımızda olduğu gibi bu çalışmada da projeye destek veren başta değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Armutoğlu olmak üzere okul idarecileri ve öğretmenlerine, kurumum ve proje ekibimiz adına teşekkür ediyorum.

Çeşitlerimiz, isimlerini milli ve evrensel değerlerden  alıyor. Bu önemli milli günümüzde yarışma ödüllerinin verilecek olması bizim için ayrı gurur kaynağı. Sayın kaymakamıma program akışında bize de yer  verdiği için teşekkür ediyoruz."

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi.

Öykü Yarışması birincileri; Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi Tuana Begisu Kılıç, Mustafa Çetinkaya İlkokulu öğrencisi Turhan Yılmaz, Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Zeynep Özüm Özdemir, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Selver Hilal Küçükköse, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Arda Efe Yılmaz ve Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencisi Ekin Karayağmurlu'ya ödülleri Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilcisi Gazi Muhammet Aydın tarafından takdim edildi.

Resim Yarışması birincileri; Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi Hüseyin Arda Büyükçetin, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Muhammed Said Genç, Mustafa Çetinkaya İlkokulu öğrencisi Ayşe Yılmaz, Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Ahmet Maraşlıoğlu, Bağlar Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Şenyiğit ve Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencisi Ceylin Metin'e ödülleri İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Görgün tarafından takdim edildi.

Slogan Yarışmasında birincilik alan; Bağlar İlkokulu öğrencisi Ömer Çetin, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi Ece Su Aybar, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Buğlem Korkmaz, Mustafa Çetinkaya İlkokulu öğrencisi Ali Samet Yücedağ, Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Efe Karakuş ve Mustafa Çetinkaya Ortaokulu öğrencisi Zeliha Çetin'e ödülleri İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Türkmen tarafından takdim edildi.

Amblem/Logo Tasarım Yarışması birincileri; Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencileri Ali Fatih Sakçalı ve Cemre Emine Çetintürk'e ödülleri İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu tarafından takdim edildi.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap