KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Haberin Tarihi: 28.4.2022 13:54:34 - Okunma Sayısı:882 defa okundu.

Kaçak Avcılar Yakalanacaklarını Anlayınca Zıpkınla Vurdukları Sazanları Bırakıp Kaçtı

KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Eğirdir Gölü’nde Av Yasağına Rağmen Katliam Kaçak Avcılar Yakalanacaklarını Anlayınca Zıpkınla Vurdukları Sazanları Bırakıp Kaçtı

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından Eğirdir Gölü kıyı şeridinde karadan yapılan denetimlerde, elektroşokla avlanmış olan 200 kg sazan balığına, kaçak avcılıkta kullanılan 200 m uzunluğunda 1 adet ığrıpa ve 100 metre uzatma ağı ele geçirildi.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığının destekleriyle 22-25 Nisan 2022 tarihlerinde Eğirdir Gölü kıyı şeridinde karadan yapılan denetimlerde, elektroşokla avlanmış olan 200 kg sazan balığına, kaçak avcılıkta kullanılan 200 m uzunluğunda 1 adet ığrıpa ve 100 metre uzatma ağına 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği el konuldu.

Konu ile ilgi Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “25 Nisan 2022 tarihinde Senirkent İlçesi Büyükkabaca Tokat evleri kıyı şeridinde çuvallarda elektroşok ile avlanmış ve sevkiyata hazır halde tespit edilmiş olan 200 kg sazan balığına el konulmuştur.

24 Nisan 2022 tarihinde Gelendost İlçesi Afşar Pompası-Gelendost Balıkçı evleri kıyı şeridinde kaçak avcılıkta kullanılan 1 adet yaklaşık 200 m uzunluğunda ığrıpa el konulmuştur.

22 Nisan 2022 tarihinde Gelendost İlçesi Hacılar-Esinyurt kıyı şeridinde su içerisinde aktif olan 100 m uzunluğunda uzatma ağına el konulmuş ve içerisinden çıkan su ürünleri canlı olarak göle iade edilmiştir.

Üreme döneminde olan ve yüzbinlerce yumurta barındıran balıkların katliamına sebebiyet veren bu kaçak avcılık teşebbüslerine karşı Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak mücadelemiz, su ürünleri stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması adına kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Vali Seymenoğlu: “Elektroşok Kullanmak Hainliktir”

Önceki gün Su Ürünleri ve Balıkçılık Kooperatifi başkanlarıyla bir araya gelen Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, “Eğirdir Gölü hepimizin göz bebeği. Gölü korumanın asıl sorumlusu, oradan ekmeğini kazanan kooperatiflerimiz ve o köyün muhtarıdır. Ortak paydamız su ürünlerini gelecek nesillere iletebilmek. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Sizlerin taleplerini dinledik ilgililer de dinledi. İlçe tarım Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı çalışmalarını artırarak devam edecek. Sizler de üyelerinizi sıkı bir şekilde denetlemeniz gerekir. Ortaklarınızı bilgilendirin çünkü herhangi bir kaçak avlanma durumunda kooperatifiniz zan altında kalır. Aynı zamanda ihbar mekanizmasını işletin.

“Elektroşok Kullanmak Hainliktir”

Elektro şok bakın net söylüyorum hainliktir. Kim yapıyorsa hainlik yapıyordur. Bunları yaparsak gölü yok etmiş oluruz. Bu çok tehlikeli bir yöntem, zaten kuraklıkla mücadele ediyoruz ve bir de kaçak avlanırsak gölü yok ederiz. Yasak dönemlerde av için gölü kullanmayacağız. Çok yakında 3 adet daha denetim teknesini Eğirdir Gölü’nde kullanmaya başlayacağız. Denetimler çok sıkı bir şekilde yapılmaya devam edecek” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap