ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ 12 YAŞINDA…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ 12 YAŞINDA…
Haberin Tarihi: 23.5.2022 16:21:33 - Okunma Sayısı:2930 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ 12 YAŞINDA…

                                               Zeki TARHAN –ANKARA

              SDÜ Su Enstitüsü ile Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü, iki kardeş Enstitü olarak aynı anda  / eş zamanlı olarak kurulmuşlardı… Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsünü, geçtiğimiz Cuma günü, Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünden sonra ziyaret ettim. Enstitü Müdürü Doç. Dr. Gökşen ÇAPAR hocamız, oldukça ilgi gösterdi ve Enstitünün bütün birimlerini gezdirerek,  gerekli bilgilerle TARHAN’ı bilgilendirdi… Kendilerine teşekkür ediyorum…

                                                       ***

                    Kahvemizi yudumlarken Gökşen hocamız, kütüphanesinden bir kitap çıkarıyor ve bana göstererek anlatıyordu: “…Zeki bey bugün 20 Mayıs, bu kitap şu anda basılıyor… “Bu kitap, Su Yönetimi Enstitümüzün 10 yılını anlatıyor… Basılınca sizlere de takdim edeceğiz tabii ki.

                      Enstitü, 2010 yılının 1 şubatında kurulmuştu ve 12 yaşındaydı. Prof. Dr. AKÜZÜM, ilk kurucu Müdür, Prof. Dr. Süleyman KODAL da Müdür Yardımcısı idi. Sonra KODAL hocamız Enstitü Müdürü oldu. Üçüncü Müdür Ahmet ÖZTÜRK ve dördüncü Müdür de bendeniz Gökşen ÇAPAR.”

                                                        ***

                        Gökşen hocamızın üç şapkası vardı; Birinci şapkası Su Yönetimi Enstitüsü Müdürü olması, ikinci şapkası Su Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı, üçüncü şapkası ise Sosyal Bilimler Enstitüsü / Su Politikaları ve Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı.

                          Gökşen hocamızın Müdürlükteki iki dönemi… Şu anda da bu göreve devam ediyor…Bu Birim, Dış İşleri Bakanlığının talebi ile kurulmuştu amacı ise; “Ülkemizin Su Politikalarını Uluslar arası alanda müzakerelere katılmak, İngilizce bilen SU UZMANI yetiştirmek.”        

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap