Ankara’da “Gagauzlar’ın Gözünden Süleyman Demirel Söyleşisi” Düzenlendi..!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ankara’da “Gagauzlar’ın Gözünden Süleyman Demirel Söyleşisi” Düzenlendi..!
Haberin Tarihi: 30.5.2022 14:08:30 - Okunma Sayısı:1516 defa okundu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaklaşan ölüm yıldönümü anma programı kapsamında GAGAUZLAR’IN GÖZÜNDEN “SÜLEYMAN DEMİREL” söyleşisi düzenlendi.

Ankara’da “Gagauzlar’ın Gözünden Süleyman Demirel Söyleşisi” Düzenlendi..!

  1. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaklaşan ölüm yıldönümü anma programı kapsamında GAGAUZLAR’IN GÖZÜNDEN “SÜLEYMAN DEMİREL” söyleşisi düzenlendi.

Merkezi Ankara’da bulunan Isparta İli Kalkındırma Derneği ile Gagauzlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği söyleşi 28.05.2022 Cumartesi günü saat 14’te Ankara’da ISVAK Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Söyleşinin onur konuğu kendisi de bir Gagauz Türkü olan Moldova’nın Türkiye Büyükelçisi Dmitri Croıtor idi. Söyleşi Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı Erdal Saraçoğlu, Gagauzlar Derneği Başkanı Sayın Dr. İrina Yüsümbeli ve Ispartalılar Vakfı Başkanı Ahmet Şahlan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra 9. Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel ve Gagauzlar’la ilgili kısa bir tanıtım filmi izlendikten sonra Moldova’nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Dmitri CROITOR konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Büyükelçi Dmitri CROITOR konuşmasında, Türkiye-Moldova ilişkileri, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL’in Gagauzya’nın kuruluşunda ve sonrasında verdiği büyük destekleri, kendisiyle olan anılarını anlattı.

Gagauzlar’ın da Süleyman DEMİREL’e “Baba” dediğini aktaran Büyükelçi CROITOR, Gagauzya’da herkesin Süleyman DEMİREL’e büyük sevgi ve saygı duyduğunu, daima şükranla andığını söyledi.

Türkiye’nin her zaman Gagauzya’nın yanında olduğunu, özellikle TİKA aracılığıyla büyük projeler yürütüldüğünü, altyapı çalışmalarının yapıldığını; ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda destek sağlandığını aktardı.

Türkiye’nin Gagauzlar’a olan bu büyük desteğinin, Moldova’nın Gagauzlar’a bakışını da olumlu yönde etkilediğini söyledi.

En kısa zamanda Süleyman Demirel’in kabrini ve hatıralarının bulunduğu müzeyi ziyaret edeceğini belirten Büyükelçi CROITOR, Isparta ile Gagauzya arasında karşılıklı ziyaretlerin organize edilmesini arzu ettiğini, Ispartalı işadamlarını yatırım yapmak için Gagauzya’ya beklediklerini ve bu konularda desteğe hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru olan Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Demirel’in Gagauzlar’a olan sevgisini ve Gagauzya anılarını anlattı.

Söyleşi sonunda Moldova’nın Türkiye Büyükelçisi Dmitri Croıtor’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi ile Isparta’nın gül ürünlerinden oluşan hediyeler takdim edildi.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    30.5.2022 15:40:19
    . 9 ncu Cumhurbaşkanımız müteveffa Süleyman Demirel’i ölüm yıldönümü devre-i senesine yaklaşırken ISVAK Vakfımız salonlarında; Moldova Büyükelçisinin Moldova Cumhuriyeti ve Gagavuz Türkleri için yakınlığı yardımı ile bizim de babamız dediği 9 ncu Cumhurbaşkanımızı anlatan, daha sonra konu ile ilgili Isparta Milletvekili Sayın Dr. Aylin Cesur hanımefendinin sunumları kalabalık hemşehrilerimizin katılımı ile güzel geçmiştir. Tertipleyen heyetin faaliyeti kutlanmaya değerdir.
Yorum Yap