TEŞEKKÜRLER ANTALYA, TEŞEKKÜRLER ISPARTA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TEŞEKKÜRLER ANTALYA, TEŞEKKÜRLER ISPARTA
Haberin Tarihi: 4.8.2022 15:59:34 - Okunma Sayısı:2726 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

TEŞEKKÜRLER ANTALYA, TEŞEKKÜRLER ISPARTA

…VE YAŞASIN RASYONALİZM!!!

                         Zeki TARHAN – ANKARA

            Allah, bizlere akıl / fikir vermiş kullansınlar diye. TARHAN, “Yaşasın Rasyonalizm” derken; yapacağımız eylem ve işlemlerin ussallaştırma süzgecinden geçirerek, akılcı bir perspektiften olaylara bakıp, akla uygun, aklın kurallarına dayanan, ölçülü, ussal, hesaplı bir şekilde rasyonel çalışmayı düstur edinmemiz bizleri yanlış yapmaktan kurtarır.

                                                          ***

              Bu girizgahı niçin “RASYONALİZM” ile yaptım? Hemen yanıtlayayım; Fıstık biçimindeki Eğirdir Gölümüzü çevreleyen 81 yerleşim biriminde yaşayan göl insanımızın rasyonelleşme sürecine girmesine katkı sağlamak için. “Nasıl yani?” diyeceksiniz… Dünkü AKIN gazetemizin Facebook ve internet sitesinde yer alan haberi mutlaka okumuşsunuzdur. HABER; Eğirdir Gölünde, Kale Burnu ile Can ada arasındaki yol güzergâhında, göl doldurularak oluşturulan çöplüğün ortadan kaldırılmasıyla ilgili, “Antalya 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu” nun 22.04.2022 tarih ve 686 no’ lu kararı  ile çevre mevzuatı, ilgili yönetmelikler, Eğirdir Gölü Özel Hükümleri ile Nitelikli Doğal Koruma Alanına yapılan eylem ve işlemine ilişkin, Eğirdir Yerel Yönetiminin çevre katliamına “DUR” demiş ve çöplüğün ortadan kaldırılması kararı alınarak, Yerel Yönetim sorumlularının hukuk zemininde yargılanması yolu da böylece açılmış oldu.                                                          

                                                       ***

                  Prosedür, Antalya valiliği / Isparta valiliği / Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Taşra Teşkilatları ile Eğirdir Kaymakamlığınca bürokratik idari mekanizma işletilerek, mevki tecavüzüne yol açılmadan olay hukuk zeminine taşınmış bulunmaktadır.

                …Evet, teşekkürler Antalya, teşekkürler Isparta ve yaşasın RASYONALİZM!!!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap