BALKANLARDAKİ TÜRKÇE

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BALKANLARDAKİ TÜRKÇE
Haberin Tarihi: 2.8.2013 11:27:00 - Okunma Sayısı:1332 defa okundu.

BALKANLARDAKİ TÜRKÇE

 

            Balkan ülkelerinin birçoğunda Türkçe konuşulmakta; en azından konuşmalarımız anlaşılmaktaydı. Kosova-Prizren'de ise en çok konuşulan dil, halen bile Türkçemizdir.                                                                    

            Kendi iç çekişmelerimiz ve bir avuç hırslı-kinli politikacının ihtirastan birçok ulusal konuları ihmal etmekte olması yüzünden, Balkan Türkçesinin desteklenmesi ihmal edildi. Oralarda Türkçe eğitim veren okullar açılması gerekirken; hiçbir şey yapılmadı. Batı Trakya Türklerinin uluslararası anlaşmalarla garantiye alınmış hakları bile aranmaz hale geldi. Yunanistan'daki kardeşlerimizin yasal haklarına saygı gösterilmiyor. Kendi Müftülerini seçmelerine bile, izin verilmiyor!

            Bir zaman en çok ezilen ulus olan ve anavatanları Bulgaristan haline gelen Türkler bile; bugün Yunanistan'da kalan Türklere göre çok iyi durumda sayılıyor. Batı Trakya Türklerinin haklarını koruması gereken ve görevleri bu olan yetkililerimiz; *Ya dünyanın öbür ucundaki yerlere yardım uçakları göndererek hava basmakla meşgul... *Ya da, Müslüman ülkelerde meydana gelen değişikliklere, kendi kafalarına göre şekil verebileceklerini sanarak oyalanıyorlar... Boş vakit bulurlarsa, kendilerine inanmış olanlara; kimlere kin tutmaları gerektiğini öğretmeye hasrediyorlar bütün mesailerini...                                                                                                                                          Balkanlar ulusumuzun önemli anavatanıdır. Anadolu'nun birçok illeri ve yerleri Osmanlı toprağı haline gelmeden önce; tüm Balkanlar Osmanlı Devletinin elindeydi. Bursa'dan sonraki ilk Başkentimiz de oralara yakın olan Edirne idi. Avrupalılar, bizi kendilerinden uzak tutmak için; Balkanlardaki varlığımızı sıfırlamayı amaç edindiler.

            Partizanlık hastalığından kurtulabilsek ve ulusal konulara önem versek; gücümüz daha da artacak. Balkanlarda ve vatandaşlarımızın yoğun olduğu tüm Avrupa ile Moldova'da, Özellikle Batı Trakya ve Bulgaristan'da TÜRKÇEYİ GÜÇLENDİRMEK ve Türkçe eğitim veren okul ve kurumları çoğaltmak gerekir. Her yıl Türkçe Olimpiyatları ile bizlere gurur ve sevinç bağışlayanlar; vatandaşlarımızın çok olduğu ülkelerde asimile edilerek kaybolup gitmemeleri için; oralarda da okullar açarlarsa çok iyi olacak. Hepimiz çok sevineceğiz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap