Eğirdir Gölüne 1 Milyon 391 Bin 500 Adet Sazan Yavrusu Bırakıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölüne 1 Milyon 391 Bin 500 Adet Sazan Yavrusu Bırakıldı
Haberin Tarihi: 9.8.2022 15:41:18 - Okunma Sayısı:969 defa okundu.

‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Kepez Birimi tarafından getirilen 1 milyon 391 bin 500 adet yavru sazan balığı (Cyprinus carpio) Eğirdir Gölü, Şarkikaraağaç ve Yalvaç Göletlerine salındı. 

Eğirdir Gölüne 1 Milyon 391 Bin 500 Adet Sazan Yavrusu Bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen  ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Kepez Birimi tarafından getirilen 1 milyon 391 bin 500 adet yavru sazan balığı (Cyprinus carpio) Eğirdir Gölü, Şarkikaraağaç ve Yalvaç Göletlerine salındı. 

Eğirdir Limanında gerçekleşen balık salımına; Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Arif Bıyık, Eğirdir ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, S.S. Eğirdir Merkez Su Ürünleri Başkanı Ayhan Küçükköse, Yalvaç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erhan Güçlü, Şarkikaraağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, Isparta Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal veriler Şube müdürlüğü yetkilileri, Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri katıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Kepez Birimi tarafından Oksijenli tanklarla getirilen 5-10 cm boyundaki 1 milyon 300 bin adet yavru sazan balığı Eğirdir Limanından Eğirdir Gölü’nün sularıyla buluşturuldu.

Kalan diğer balıklar ise yetkililerce Şarkikaraağaç ve Yalvaç Göletlerine salınacak.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap