"İSTASYON VE ALTINKUM MAHALLELERİ 29 EKİM'DE DOĞALGAZ KULLANABİLECEK"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"İSTASYON VE ALTINKUM MAHALLELERİ 29 EKİM'DE DOĞALGAZ KULLANABİLECEK"
Haberin Tarihi: 29.8.2022 19:32:33 - Okunma Sayısı:1403 defa okundu.

TOROSGAZ Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, Eğirdir'de İstasyon ve Altınkum mahallelerinde vatandaşlarımızın önümüzdeki 29 Ekim tarihinden itibaren "doğalgaz" kullanabileceklerini açıkladı.

TOROSGAZ ISPARTA İL MÜDÜRÜ MEHMET ŞANLI:

"İSTASYON VE ALTINKUM MAHALLELERİ 29 EKİM'DE DOĞALGAZ KULLANABİLECEK"

TOROSGAZ Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, Eğirdir'deki doğalgaz çalışmaları ile ilgili olarak gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

TOROSGAZ Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, Eğirdir'de İstasyon ve Altınkum mahallelerinde vatandaşlarımızın önümüzdeki 29 Ekim tarihinden itibaren "doğalgaz" kullanabileceklerini açıkladı.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ile, vatandaşlarımızın endişelerini dile getirdiğimiz görüşmelerimiz sonucu gazetemizi ziyaret eden Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, hemşehrilerimizin sıklıkla sorduğu sorulara net cevaplar verdi.

İstasyon ve Altınkum Mahallelerindeki tüm sokaklarda doğalgaz dağıtım hattı yapımlarının yaklaşık 10 gün içerisinde bitirileceğini belirten Şanlı, akabinde servis hatlarına (bina bağlantı hatları) başlanacağını ve her hane önüne, abone olsun veya olmasın, doğalgaz servis kutusunun konulacağını bildirdi.

Torosgaz'ın abonelik işlemleri için "Kubbeli Mahallesi 5. Cadde No: 1/B" adresinde bir ofis kiraladıklarını söyleyen Şanlı, önümüzdeki eylül ayı sonunda(en geç Ekim ayı başında) abonelik işlemlerine başlanacağını, abone olanlar için, iç tesisat yapan firmalar tarafından Torosgaz'a proje gönderileceğini, proje onayından sonra, Torosgaz ile "doğalgaz kullanım sözleşmesi" imzalanmasıyla abonelerin doğalgaz kullanımına başlayacaklarını belirtti.

Mehmet Şanlı, Doğalgaz aboneliği için; 200 metrekareye kadar konut sahibi olanların 1366,44 TL kayıt ücreti, ayrıca kombi ve ocak için toplam 775 TL depozito bedeli ödeyecekleri bilgisini de verdi.

İstasyon ve Altınkum Mahallelerinde doğalgaz alt yapı çalışmalarının 30 Eylül tarihinde biteceğini anlatan Mehmet Şanlı, daha sonra hattın  tamamına hava basılıp test alınacağını, yaklaşık 10 gün sürecek test çalışmalarından sonra da, 29 Ekim tarihinde hatta doğalgaz verileceğini ifade etti.

Bir yandan tüm sokaklarda doğalgaz dağıtım hattı yapımlarının devam ettiğini belirten Şanlı, bir yandan da depo alanında çalışmaların sürdüğünü  bildirdi.  Altınkum Mahallesinde yapımı süren depo alanının zeminine önümüzdeki günlerde beton atılacağını ve etrafına tel örgü çekileceğini söyleyen Şanlı, 8 tır kapasiteli bu alanda tır dorselerinin bulunacağını, tır dorse sayısının tüketime göre belirleneceğini ve hiçbir şekilde gaz kesintisinin yaşanmayacağını vurguladı.

Taşımalı sistem olması nedeniyle doğalgaz birim fiyatının değişmediğini, örneğin Isparta'da birim fiyat ne ise Eğirdir'de aynı fiyatın olacağı bilgisini veren Şanlı, "Eğirdir merkez ve diğer mahallelerimize ne zaman doğalgaz verilecek?" şeklindeki sorumuz üzerine "Bu sene için söz verdiğimiz imalatı (Altınkum ve İstasyon Mahalleleri) tamamıyla gerçekleştireceğiz. Eğirdir ilçe merkezi ve diğer mahalleler için, çalışma takvimi önümüzdeki yılın başında belirlenecek..." dedi.

Gazetemizi ziyaretleriyle, hemşehrilerimizin merak ettikleri sorulara içtenlikle net cevaplar veren Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı'ya teşekkür ediyor, tüm ekip çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap