Esnaf Teşkilatından Rektör Çatal’a Hayırlı Olsun Ziyareti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Esnaf Teşkilatından Rektör Çatal’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Haberin Tarihi: 14.10.2022 09:54:55 - Okunma Sayısı:639 defa okundu.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, beraberinde oda başkanlarıyla birlikte ISUBÜ Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Yılmaz Çatal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Esnaf Teşkilatından Rektör Çatal’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, beraberinde oda başkanlarıyla birlikte ISUBÜ Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Yılmaz Çatal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ISUBÜ Rektörü Yılmaz Çatal ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileten Birlik Başkanı Ahmet Tural, “Ülkemizde, iki uygulamalı bilimler üniversitesinden biri Isparta’da. Her zaman vurguladığımız, şehir-üniversite bütünleşmesi açısından bu durum büyük avantaj. Henüz yeni bir üniversite olmasına rağmen şehir üniversite bütünleşmesi yönünde ilimizde atılan adımları ve olumlu yansımalarını bugüne kadar gördük. Üniversitemizle işbirliği içinde çalışmalar yürütüyoruz. İşyeri Eğitimi protokolüyle, stajyer öğrencilerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın yanında mesleklerini geliştirmelerine, mezun olduktan sonra istihdam edilmelerine, esnafımızın da kalifiye elaman ihtiyacına yanıt verilmesine olanak sağlandı. İlimiz, bir öğrenci şehri. Öğrencilerimizin Isparta’yı tercih etmeleri yönünde yapılan çalışmalara bizler de imkanlarımız ölçüsünde destek oluyoruz” dedi. 

ESNAF CEBİNDE İLE HEM ESNAF

HEM ÖĞRENCİLERİMİZ KAZANACAK

Esnaf Cebinde projesinde gelinen nokta hakkında bilgi veren Birlik Başkanı Tural “Öğrenci nüfus yoğunluğu ile birlikte ilimizde yeme içme sektöründe online sipariş verme oranı bir hayli yüksek. Ancak ulusal çaptaki sipariş uygulamalarından yüksek oranda komisyon ücreti alınıyor. Yılda 90 milyar lira esnafımızdan alınarak Isparta dışına çıkıyor. Buradan hareketle Türkiye’de yerel düzeyde bir ilke imza atarak çok düşük komisyonla online siparişe imkan veren Esnaf Cebinde projesini başlattık. Şu anda uygulama mobil telefonlarda yerini aldı. Öğrencilerimizden isteğimiz siparişlerini bu uygulama üzerinden vermeleri. Öğrencilerimizin bu uygulamayı kullanmalarını özendirmek için adımlar atacağız. Çok yakında başlayacak indirim kuponları, indirim kampanyaları sayesinde öğrencilerimiz ekonomik fiyatlarla birçok lezzeti kapısında görebilecek.  Yani hem esnafımız hem öğrencilerimiz kazançlı çıkacak. Amacımız Isparta dışına çıkan 90 milyar liranın en az yarısını bu şehirde bırakmak. Bu projeyi sizlerin de sahiplenip, uygulamanın kullanılmasının öğrenciler arasında da yaygınlaştırılması için desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

FAAL ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORSUNUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ISUBÜ Rektörü Yılmaz Çatal da “Sizleri yakından takip eden biri olarak faal çalışmalar yürütüyorsunuz. İnşallah bundan böylede üniversitemiz ve teşkilatınız arasındaki güçlü enerjiyi, sinerjiye dönüştürecek çalışmalara devam ederiz. Ben esnafımızı her zaman şehrin nabzını tutan kesim olarak görüyorum. İlimiz önemli bir öğrenci nüfusuna sahip. Bu anlamda da Esnaf Cebinde Projesi önemli bir adım. Esnafımız, öğrencimiz için fayda sağlayacak her projeye destek vermeye hazırız” dedi. Ziyaret iyi dilek temennileriyle son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap