“ÖĞRETMENLER İNSANLIĞIN İSİMSİZ KAHRAMANLARIDIR”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“ÖĞRETMENLER İNSANLIĞIN İSİMSİZ KAHRAMANLARIDIR”
Haberin Tarihi: 24.11.2022 15:06:14 - Okunma Sayısı:954 defa okundu.

24 Kasım Öğretmenler Günü Eğirdir’de duygu yüklü bir programla kutlandı

“ÖĞRETMENLER İNSANLIĞIN İSİMSİZ KAHRAMANLARIDIR”

24 Kasım Öğretmenler Günü Eğirdir’de duygu yüklü bir programla kutlandı

Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırlamış olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü programında gözyaşları tutulamadı. Özellikle Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Şehit öğretmen Özge Kılıç ve Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ele alındığı kompozisyonda katılımcılar duygularına hakim olamadı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı bugün saat 11.00’de MAREM konferans salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenilmesiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu yaptı.

Ahmet Armutoğlu, kendi hayat hikayesini ele aldığı konuşmasında yaşamış olduğu zorlukları genç meslektaşlarıyla paylaştı.

Armutoğlu, “…Övünebileceğim, öğütleyebileceğim en önemli yanım hep öğrenci kalışımdır. 7 yaşımda nasılsa 50 yaşımda da öyle. Yaptığım işte hep en iyisini yapmak istedim. İsteyince oldu, sabredince oldu. Gayret edince oldu.

Anladım ki öğretmenlik yıllarla ölçülebilecek bir meslek değil. Hayatın tümünde olduğu gibi her geçen gün size “o günkü yaşım bugünkü aklım olsa” dedirten bir meslek. Toplayabilsek bugünkü akıllarımızı o günkü yaşımıza ekleyebilsek.

3’ü öğretmen  1’i doktor 4 çocuğum var. Onlara en büyük nasihatim; size de acizane nasihatim olsun: Okumadan okutamaz, gelişmeden geliştiremezsiniz. Değişmeden değiştiremezsiniz. Halden bilmektir öğretmen olmak. Yaramazdım, yaramaz çocukların halini bildim, yetimdim yetimliği… Bazen sevgiye bazen ilgiye muhtaçtım; ihtiyacı olmak nedir, bildim. Bilmektir öğretmenlik, gözüne baktığında derdi olan çocuğu; yüzünden akan hüznü görebilmektir. Çözemese de derdine sarıldığını hissettirmektir öğrencisine. Öğrencilerini evlatları bilmektir” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun konuşmalarının ardından “Öğretmen Kimdir” oratoryosu izlenildi.

Okul öğretmenlerinden Melike Turgut ‘Şenay Aybüke Yalçın’ı, Deniz Erturan ‘Özge Kılıç’ı Selçuk Çetin Necmettin Yılmaz’ı canlandırdığı ‘Şehit öğretmenlerin anılması’  sahnesinde gözyaşları adeta sel oldu.

Isparta’lı Şehit Öğretmen Özge Kılıç’ın annesi ve ablası da programa katıldı.  Sahneye davet edilen anneye Belediye Başkanı Veli Gök, çiçek takdiminde bulundu. Gözü yaşlı anne konuşamayarak sadece teşekkür etti.

ALİ RIZA AKBAY VE ASİYE DEMİRALAY UNUTULMADI

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında Süleyman Demirel Okulunda da müdürlük yaparak herkesin büyük bir sevgisini kazanan 15 Aralık 2020 tarihinde vefat eden merhum öğretmen Ali Rıza Akbay ve elim bir hastalık sonucu aramızdan ayrılan Asiye Demiralay’da unutulmadı. Öğretmenlerin resimleri sinevizyonda verilmesiyle bazı katılımcılar yine gözyaşlarına hakim olamadı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri şiirlerin okunması ve ödül töreni ile sona erdi.

Öğretmenler Arası Anı Yazma Yarışması Düzenlendi…

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çerçevesinde Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenler arası Anı yazma yarışması düzenlendi.

Bu yarışmada birinci olan Ceyda Türkkaş’a ödülünü Belediye Başkanı Veli Gök, ikinci olan Ufuk Kalkan’a Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, üçüncü olan Hasan Tirkyaki’ye ise ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu takdim etti.

Program İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun bütün öğretmenlere çiçek takdim etmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız...

https://www.facebook.com/photo/?fbid=567320758738054&set=a.567324235404373

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap