Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Köy Muhtarlarıyla Tanışma Toplantısı Düzenledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Köy Muhtarlarıyla Tanışma Toplantısı Düzenledi
Haberin Tarihi: 30.7.2015 17:56:00 - Okunma Sayısı:1869 defa okundu.

Kaymakam Akdaş, Eğirdir ve Köylerinin beklentilerinin çok yüksek olduğunu ama el birliğiyle üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Köy Muhtarlarıyla Tanışma Toplantısı Düzenledi

 

            Eğirdir Kaymakamlığı görevine atanan ve önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren asil Kaymakam olarak göreve başlayacak olan Abdullah Akdaş bugün saat 14.00’de Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin toplantı salonunda Köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, tanışma ve istişare toplantı düzenledi.

            29 köy muhtarının yanı sıra toplantıya; Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Baş, Mehmet Sert ve MHP İl Genel Meclisi Üyesi Halil Okutan, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Erhan Aslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Oruç ve Özel İdare Müdürü Mehmet Olgun katıldı.

           

Göreve başlar başlamaz hemen Köy Muhtarlarının kendisine göndermiş olduğu çiçekler için teşekkür eden Kaymakam Abdullah Akdaş, kısa bir özgeçmişini anlattı.

            Kaymakam Akdaş, Eğirdir ve Köylerinin beklentilerinin çok yüksek olduğunu ama el birliğiyle üstesinden gelinebileceğini ifade etti.                        

         

   Kaymakam Akdaş; 15 yıldır Türkiye’nin çeşitli ilçelerinde kaymakamlık yaptığını 2 yıl önce Şarkikaraağaç Kaymakamlığına atandığını, Isparta Vali Yardımcılığı ve Özel İdare Genel Sekreterliği görevlerinde bulunduğunu dile getirdi.

            Köylere Hizmet Götürme Birliğini Aktif Olarak Kullanacağız…

            Kaymakam Akdaş, konuşmasında şunları söyledi: “Memleketimizde sorun çok, memleketimizin her köşesinde ihtiyaç çok. Klasik kamu yönetimiyle bu işi ele alırsanız üstesinden gelmeniz çoğu zaman mümkün olmuyor. ‘İlgili yerlere yazalım da o ilgili yerler bunun yapsın…’ dediğiniz zaman o iş alelade bir muamele görüyor. Belki bir haftada olacak iş, yıllara sarkıyor. Bu benim yönetim anlayışımda yok. İş anlayışımda da yok. Burada özellikle Köylere Hizmet Götürme Birliği’ni aktif olarak kullanacağız. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri memlekette hem yerel idareciler için hem mülki idareciler için bulunmaz bir nimettir. Hizmet için bulunmaz bir nimettir. Devlet, Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetimine ‘siz Kamu İhale Kanununa tabi değilsiniz, siz daha pratik çalışın, köylünün vatandaşın ihtiyacı daha da çabuk görülsün’ diyor. Daha önceki çalıştığımız yerlerde bunları kullandık. Ülkemizin her yerinde potansiyel bir güç var. Önemli olan bu gücü aktif hale getirebilmek. Eğirdir’de de müthiş imkanlar, müthiş fırsatlar var. Ne için bu fırsatlar? Vatandaşa yönelik istihdam için, ekonomiye bir katkı sağlamak için. Daha önce düşünülmüş çok sayıda projeler var. O düşünülen projelerin olgunluk seviyesi olan ve ham olarak duran projeler de var. Bunları hep elbirliğiyle yapacağız. Elbirliğiyle yapacağız ki, toplumun her kesiminden insanlar olacak. Ben yaptım değil, biz yaptık olacak. Biz yaptık dediğimiz zaman herkes o işin sorumlusu, yapanı olacak. O mutluluğu hep beraber yaşayacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde bir bir o projeleri gerek kendi imkanlarımız doğrultusunda, gerekse dışarıdan bulacağımız kaynaklarla bulmaya çalışacağımız finans kaynaklarıyla hayata geçirmeye çalışacağız.

            İnşallah köylerimizdeki sorunları İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve İl Özel İdaresinin yetkilileriyle görüşüp, konuşup, gidermeye çalışacağız.  Şimdi 203 köyümüz var. Sınırsız sorun var. Alt yapı, üst yapı sorunlarıyla birlikte de 12 ilçedeki okulları, sağlık ocaklarını eklerseniz… düşünün artık. Ama bu sınırlı imkanlarla bu sınırsız ihtiyaçların bir kısmını karşılamamız gerekiyor. Bu da bir zanaattır. 15 ay Özel İdare Genel Sekreterliğim döneminde köylerimizin en acil ihtiyaçlarını karşıladık. İçme suyu, eğitim, kanalizasyon, çevre düzenlemeleri, çöp… gibi ihtiyaçları gidereceğiz. Köylerimizi daha nezih bir ortama getirebilmek, daha yaşanabilir hale getirmek, köylerimizdeki insanların o köyde kalmalarını temin edebilmek en büyük isteğimiz. Alt yapıyı ona göre yapmalıyız. Belki Eğirdir çok hissetmeyebilir ama, köylerimizden çok ciddi derecede boşalma var. Biliyorsunuz en çok ve hızlı göç veren ülke Türkiye. Çünkü en büyük dert ekmek, sonra eğitim ve yaşam şartları. Şehir yaşantısıyla, köy yaşantısını dengelemek lazım. Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız şehirde ne varsa, köyde de o olmalı diyordu. 2005 yılından bu yana KÖYDES projesini uyguluyorlar. Başarılı bir proje mi? Evet. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en başarılı projesidir. KÖYDES Projesi çıkmadan önce İçme suyu olmayan köylerimiz vardı. Yollarımız, stabil haldeydi. Şimdi mezralar hariç, bütün köylerimiz asfaltlı durumda.

            Bu bir tanışma ve sohbet toplantısıydı. Ben göreve gelir gelmez Köy Bilgi Formlarını oluşturdum. Daha öncede görev yaptığım yerlerde de bu uygulamayı yapmıştım. Arkadaşlarımız sizlere bir form verecekler sizler de köyünüzün en acil ne ihtiyacı varsa onu yazıp bize ulaştıracaksınız. Çünkü biz bir sorunu halletmeden, diğer bir sorunu ele alırsak boşa efor sarf etmiş oluruz. Zamanımızı boşuna tüketmiş oluruz. O yüzden en sıkıntılı durumunuz neyse oradan başlayanız…”

            Kaymakam Abdullah Akdaş daha sonra köy muhtarlarının kısa kısa sorunlarını dinledi. Toplantı fikir alışverişi ile sona erdi.

            Göreve hızlı başlayan Kaymakam Abdullah Akdaş, konuşmalarıyla Köy muhtarlarının takdirini kazandı.

Haber: EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap