Hakan Çelebioğlu Eğirdir Belediye Meclisini Bilgilendirdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hakan Çelebioğlu Eğirdir Belediye Meclisini Bilgilendirdi
Haberin Tarihi: 8.12.2022 16:31:11 - Okunma Sayısı:902 defa okundu.

Eğirdir Belediye Meclisi Aralık ayı meclis toplantılarının birleşimleri tüm hızıyla Başkan Veli Gök başkanlığında gerçekleşiyor. Meclisin 2. Birleşiminin konuğu Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu ve ekibi oldu.

Hakan Çelebioğlu Eğirdir Belediye Meclisini Bilgilendirdi

Eğirdir Belediye Meclisi Aralık ayı meclis toplantılarının birleşimleri tüm hızıyla Başkan Veli Gök başkanlığında gerçekleşiyor. Meclisin 2. Birleşiminin konuğu Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu ve ekibi oldu.

Eğirdir Belediye Meclisinde konuşan Çelebioğlu; ‘ Sayın Başkanım, değerli hazirun, hepinizi saygı ve

sevgilerimle selamlıyorum. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ailesi olarak bizim öncelik gösterdiğimiz üç

önemli konu üzerinde gayretli çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü öncelikle belirtmek istiyorum. Bizim

için çok önemli olan; 1. İnsanı sevmek 2. işini sevmek, 3. İletişim kurmak olduğunu söylemek istiyorum. 2022 Yılı içerisinde hedeflediğimiz, planladığımız çalışmaların içeriğini müsaadelerinizle açıklamak istiyorum. İnsanı ve işimizi severek iletişim kurmanın yanında en büyük amacımız ilçemizde spor yapan insan sayısını artırmaktır. Spor yapan insan sayısını artırınca kısaca şöyle bir tablo oluşur. Kişi kötü alışkanlıklardan uzaklaşmış, spor sayesinde sporla ilgili meslek sahibi olma olanağı doğmuş,

daha sağlıklı bir vücuda ve zihnine ve bunun yanında da daha özgüvenli daha sosyal birey olma kazanımlarını sağlamış oluruz diye düşünüyorum. Bu başlıklar altında şöyle çalışmalar yaptık.

1) Kurs sayılarını ve branş çeşitliliğini arttırdık.

2) Mevcut tesislerimizi daha kullanılır hale getirip yeni spor

alanları oluşturduk.

3) Daha kaliteli ve daha iyi hizmet verebilmek adına Yurt Müdürü, Yurt Müdür yardımcısı ve

personel sayımızı arttırdık.  Spor Eğitim Uzmanı, Futbol antrenörü, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Gençlik Çalışanı, Özel Güvenlik Görevlisi (4 Kişi), 4 kadrolu (Temizlik Personeli, 5

kişi de TYP'li olmak üzere 9 kişi ve Futbol Akademi Okulu projesi protokolü gereği 3 Belediye personelinden oluşan antrenör olarak toplam 22 kişi 2022 yılında ailemize katılmıştır.

4) Kurumlarla ve yerel yönetimle işbirliği içerisinde olduğumuzu düşünüyoruz. Yeri gelmişken samimi bir şekilde belirteyim projelerimize kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Attığımız her

adımda yanımızda gördüğümüz tüm düşündüklerimizin maddi manevi yanımızda olan Belediye Başkanımız Veli GöK’e ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

İlçe Kaymakamımız, çalışmalarımıza bu anlamda tam destek vermektedir.

5) İlçemize yaptığımız yatırım ve bakım onarımlar;

-İlçemiz Müdürlüğüne bağlı olan yurt binalarımıza (A ve B yurdu) büyük bakım onarım tadilatı yapıldı. Çatı değişti, dış cephe mantolaması yapıldı, tüm banyo ve tuvaletlerin fayans ve bataryaları değişti, mutfak havalandırması, bahçeye tel çevrili spor sahası yapıldı. KDV dahil yaklaşık 3 Milyon TL.

harcama yapılmıştır. -Yurtlarımızdaki 10 Adet çamaşır makinası yeniledik. -2 Adet Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne, 2 Adet yurdumuza, 2 Adet Gençlik Merkezimize, 1 adette laptop olmak üzere

toplam 7 Adet yeni Bilgisayar alımı yapılmıştır.

-Belediyeden Tahsisini yaptığımız Yüzme Havuzunun bahçe tanzimi, spor eğitiminde kullanacağımız malzemeler, demirbaş malzemeler, reklam, afişler ve diğer eksiklerimizi TL. harcama adına yaklaşık 3 Milyon tamamlamak yapılmıştır.

-Yine belediyeden geçici süreliğine tahsis ettiğimiz adadaki Mavi Göl oteli Kız yurduna çevirerek kapasite artışına gidilmiştir. Buraya yaptığımız harcama da yaklaşık yine 3 Milyon TL. dir.

Spor Toto Genel Müdürlüğünden Akpınar Köyüne halı saha ödeneği çıkmak suretiyle tesisimizi tamamladık. Genel Müdürlüğümüzden 1 Milyon TL., İI Müdürlüğü bütçemizden yaklaşık 200 Bin TL. destek ile Akpınar Köyüne Halı sahamız hizmete sunulmuştur.

6) Açılan kurslarımızdaki ihtiyaç duyulan malzemelerin teminini sağladık özellikle ve sporu sevdirmek

Ve yaygınlaştırmak adına zaman buldukça köy okullarını ziyaret ettik.

7) Eğirdir’in güzel doğasını tanıtmak ve Eğirdir’i sevdirmek yönelik doğa adına özellikle üniversite

Öğrencilerine yürüyüşleri, bisiklet turları çevremizde yapılan etkinlere katılmak ve çevremizi tanımaya yönelik geziler yaptık.

8) Gençlerimizin yetenek sınavına bağlı olan gönüllerindeki meslek okullarına girebilmesi için imkanlarımız doğrultusunda kurslar açarak eğitim verdik. (BESYO, POMEM, Askeri okullar, Güzel Sanatlar, Resim Bölümüne giriş 6 öğrencimizi BESYO’ya, 3 öğrencimizi polis okullarına kazandırdık.

9)İlde yapılan okul sporları Federasyon müsabakalarını ilçemizde yapılmasını sağlayarak, ilçemiz insanına spor branşlarını tanıtmak ve ilgisini çekerek spor yapmasını vesile olmaya çalıştık.

10)Gönüllülük esaslı diğer kurum ve kuruluşların sosyal yardımlarında ve projelerinde yer aldık.

  1. Sosyal Yardımlaşma ce Dayanışma Vakfı ile işbirliği yaptık.
  2. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisindeyiz. Yine Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi ile sürekli iş birliği içerisindeyiz.
  3. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile işbirliği yaptık.
  4. İmkanlar doğrultusunda kurumlara (Kitap, spor mal. Gibi) hediyelerimiz oldu.

11) İmkanlarımız doğrultusunda özel gün ve haftalarda yer alarak gerek personelimizin gerekse de diğer kurum ve kuruluşların etkinliklerde yer alarak gönül almaya çalıştık.

12) Spor Bakanlığımız tarafından kutlama ve anma sorumluluğu olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını gençlerimize milli duyguyu daha iyi aşılamak ve hissettirmek için coşkulu bir kutlama programı sunmaya çalıştık.

13)Kapsamlı bir şekilde İlçe spor Merkezi Yaz Spor Okulları açtık.

Açtığımız branş sayısı 20 idi. Hizmet verdiğimiz spor sayısı 1750. En çok katılım yapılan branşlardan; Yüzme 750, Futbol 350, Taekwondo 150, Yelken 200 kişi ile diğer braşlarla beraber dediğim gibi 1750 sayısına ulaştık.

14)Lisanslı kayıtlı sporcu sayımız 450, Okul sporları lisanslı sayımız 200.

15) Başarılarımız, Okul Sporları ve Kulüpler bazında,

a.Bisiklet Halk Oyunları, Taekwondo, Oryantrik, Judo

16)Projelerimiz

  1. a) Futbol akademi Okulu.
  2. İlçemizdeki spor turizmine katkı sağlamaya çalıştık. Kıte Surf bunlardan biri. 19 Mayıs programına kıte surf gösterisi yaptık. Türkiye’de bir ilki başararak iç sularda da yapabileceğimizi gösterdik. Ve tesisleşme ile ilgili çabamızı uygun görürseniz konuğumuz Onur Tok kardeşimize sözü veriyorum, dedi.

Onur Tok konu ile ilgili Eğirdir Belediye Meclisini bilgilendirdi.

Konuşmalarına devam eden Hakan Çelebioğlu;

17)‘2022 yılında planladığımız fakat yapamadıklarımıza gelecek olursak,

  1. Spor salonu tadilat ve onarımı.
  2. Köy okulları ziyareti daha fazla olmalıydı.

18)2023 Yılı planlarımız içerisinde ;

  1. Gençlik Merkezi yeni bina yapımı,
  2. Genç Ofis Merkezi Oluşturmak,
  3. Yeterli kapasitede Yurt Yapımı,
  4. Yelken Tesislerinin yenilenmesi.

Bizlere verdiği katkılardan dolayı Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök ve personeline çok teşekkür ediyorum, bundan sonraki projelerde de desteklerinizi bekliyoruz. Saygılarımla.’ İfadelerini kullandı.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök çalışmalarından ve sunumlarından dolayı Çelebioğlu’na ve ekibine teşekkür ederek önümüzdeki dönemlerde başta yurt yapımı olmak üzere tüm projeler için  adımların atıldığını ifade etti.

Meclis gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile devam etti.

(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap