Yeni Yıla Girerken

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yeni Yıla Girerken
Haberin Tarihi: 2.1.2023 11:36:25 - Okunma Sayısı:1117 defa okundu.

Hasan Özbek yazdı

YENİ YILA GİRERKEN

 

Büyük dünyamız, yeni yılın eşiğinde çeşitli sorunlarla başı çok ağırlaşmış olarak, arkasında derin insanlık bakımından elem verici ve çok olaylar bırakarak yeni bir yıla doğru girmekte.

Her yılbaşı mutat iyi dilekler, hiç değilse belirli bir süre, milletleri yeni ufukların tatlılığı ve çekiciliğine doğru götürür. İhtiyar dünya, bu aldatıcı ve geçici mutluluk içerisinden, insanlığa bakarak, biraz gülümser ve biraz "geçmiş yıllarda da aynı ümit içinde idiniz" bu ümitleri gerçekleştirmek yolunda olumlu adımlar atmadınız; Bunların hepsini biliyorum, bunlarla beraber yeni yılda yine de insanlık ve dünya için iyi niyetlerinizi takdirle karşılıyoruz demekten kendilerini alamaz.

Mutluluğu ve dostluğu milletler arası yakınlaşmayı dilemenin millet hayatı içerisinde daha olumlu, daha kıvançlı sonuçlara ulaşmanın, bütün insanların elinde bir şey olduğunu yine bütün insanlık teslim eder.

Ama, bu gayenin gerçekleştirilmesine iş gelince, bu barışı arayan insanlık dünyanın kaşlarını çattıracak kadar bencil olabilmektedir.

Yeni yıla girerken 2022 yılında dünyamızda şimdiye kadar görülmemiş olaylara şahit olduk.

Şöyle ki; bir yanda dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan (pandemi) her bakımdan dünyamızı alt üst etti. Halen daha az da olsa devam ediyor.

Diğer yandan yalnız şahıslar değil, ülkeler de egoist ve menfaat düşkünü olduğu için, kuvvetli zayıfı yıpratmak için savaşıyor. Rusya-Ukrayna savaşında binlerce insan hayatını kaybediyor binlerce insan da diğer ülkelere göç etti. Suriye ve Irakta dış güçlerin desteği ile PKK terörist güçler ile ülke olarak savaşıyoruz. Ülkemiz kırk yıldır savaşıyor. Nisan ayından yılsonuna kadar 100'e yakın askerimiz şehit oldu.

Öte yandan dünyada ekonomik sıkıntı tüm dünyayı sarstı. 2022 yılında ülkemizde neler olmadı ki.

Bir yandan sağlık sorunu hayatı altüst ederken (Pandemi) dolayısıyla yüz binin üzerinde insanlarımızın hayatına mal oldu. Vatandaşlarımızın psikolojisi bozuldu. Aileler bile bir araya gelemedi.

Diğer yandan 2022 yılı ülkemizde şimdiye kadar görülmemiş ekonomik sıkıntılar yaşadık. Enflasyonda Avrupa birincisi olduk. Bir milyondan fazla çocuğumuz gerek beslenme gerek maddi imkânlar dolayısı ile okula gidemiyor.

Öte yandan uzun yıllardan beri PKK ile mücadele eden ülkemizde, Suriye ve Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonunda 17 Nisandan yıl sonuna kadar 72 askerimiz şehit edildi.

Suriye Irak ve Orta Doğu'daki savaş nedeniyle ülkemize göç eden on milyon göçmeni besliyoruz. Bu da ekonomimizde büyük sıkıntılara neden oluyor. Dünyada görülmeyen (Kadına Şiddet) olaylarının bir türlü önleyemedik. 2022 yılında bine yakın kadınımız hayatını kaybetti. Üç bine yakın işçimizi kazalarında kaybettik.

2022 yılını ülkemiz için; başı çok ağrımış bir ülke olarak geçirdik.

Temennim; bütün dünyada ve ülkemizde tüm bu olumsuz şartların yeni yılda olumlu ve akılcı bir yaklaşım ile geçmesini dilerim.

Yeni yıl bütün insanlığa hayırlı ve uğurlu olsun.

 

- Hasan ÖZBEK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler