EĞİRDİR HASTANESİ MAHALLE VE KÖY MUHTARLARINA TANITILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR HASTANESİ MAHALLE VE KÖY MUHTARLARINA TANITILDI
Haberin Tarihi: 19.1.2023 17:10:07 - Okunma Sayısı:777 defa okundu.

4 Ocak 2021 tarihinde hizmete giren Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, ilçe ve bölge halkına 32 Hekim, 350 personelle kaliteli hizmet vermek için çalışıyor.

EĞİRDİR HASTANESİ MAHALLE VE KÖY MUHTARLARINA TANITILDI

4 Ocak 2021 tarihinde hizmete giren Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, ilçe ve bölge halkına 32 Hekim, 350 personelle kaliteli hizmet vermek için çalışıyor.

Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yatak kapasiteli olarak inşa edildi. Bünyesinde; 4 ameliyathane, 8 yoğun bakım yatağı, 5 diş ünitesi, 24 poliklinik odası, 20 adet fizik tedavi ünitesi, tomografi odası, röntgen odası ve 10 diyaliz ünitesi bulunduran hastane 21 bin 500 metrekare kapalı alana, 50 araç kapasiteli kapalı ve 175 araç kapasiteli açık otoparka sahip.

Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Semih Gürler, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Enis Özdemir, SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Faruk Yaşar Gürdal, Hastane Müdürü Kadir Minnet, Eğirdir Mahalle ve Köy muhtarlarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Hastane toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara kurum tanıtımı yapılırken yeni açılan birimler ve Evde Sağlık Hizmetlerinin işleyişi hakkında bilgi verildi.

Başhekim Gürler: “Hastanemizde 32 Hekim,

350 Personelle Sağlık Hizmeti Veriyoruz”

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Semih Gürler, 19 Ocak 2023 Perşembe günü saat 11:30 da gerçekleşen bilgilendirme toplantısında yaptığı kısa konuşmada; “Bilindiği üzere Hastanemiz yeni binasında ikinci yılını doldurmuş durumda. 32 hekim ve yaklaşık 350 personelle birlikte sağlık hizmeti sunmaktayız. Daha verimli, daha sağlıklı, daha kaliteli tercih edilebilir bir hastane ve sağlık hizmeti sunumu hedefliyoruz. Bu noktada sizlere hastanemiz hakkında, hastanemizin birimleri hakkında bilgi vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Semih Gürler’in konuşmasının ardından EKHH Kalite Yönetim Direktörü Bahar Yalkın Hastanenin birim ve hizmetler ile ilgili katılımcılara slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Yalkın, şunları söyledi: “Hastanemiz tecrübeli ve uzman kadrosundan aldığı güçle modern tıbbi imkanları en üst seviyede kullanarak mümkün olan en iyi sağlık hizmetini halkımıza sunma ve özel referanslar hastanesi olma gayreti içerisinde. Hastanemiz, 4 Ocak 2021 tarihinde açılmış olup 100 yatakla hizmet vermekteyiz. 21 bin 500 m2 kapalı alana sahip hastanemiz 24 poliklinik odası, 10 tane diyaliz ünitesi, 8 adet yoğun bakım ünitesi, 14 adet fizik tedavi ünitesi, 3 adet diş ünitesi, modern laboratuar ve görüntüleme birimleri ve acil ünite birimleri ile 63 milyona mal edilmiş bir sağlık kompleksi.

Ortopedi, Anestezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, dahiliye, Ağız ve Diş sağlığı, Genel Cerrahi, Acil Servis, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Nöroloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Tıbbi Mikrobiyoloji  uzmanı, bunun dışında haftada 1 gün görevlendirmeyle Kadın Doğum Uzmanımız da hastanemizde hizmet vermekte.

AYNI ANDA 4 AMELİYAT YAPILABİLİYOR

Hastanemizde 4 yataklı birinci basamak, 4 yataklı ikinci basamak olmak üzere 8 yataklı yoğun bakım ünitemiz mevcut. 4 yataklıdan oluşan palyatif  bakım ünitemiz var. 4 tane ameliyat salonumuz var. Hastanemizde aynı anda 4 tane ameliyat yapılabiliyor. Ayda ortalama 160-180 tane cerrahi operasyon gerçekleştiriyoruz. 150 kişi kapasiteli yemekhane salonumuz, 50 kişilik eğitim ve toplantı salonumuz mevcut. Her hekim için bir poliklinik odası tahsis edildi.

BRANŞ ÇEŞİTLİLİĞİ ARTINCA HASTA SAYISI DA ARTTI

Hastanemizdeki branş çeşitliliğinin artması nedeniyle geçen yıl bu zamanlarda 6-8 bin bandında olan hasta sayımız bu yıl 12-14 bin bandına yükseldi.

Hastanemizde 24 saat hizmet veren Tıbbi Görüntüleme birimimiz var.  Tıbbi Görüntüleme birimimizde röntgen, ultrason, tomografi ve kemik ölçümü yapmaktayız. Ayda ortalama olarak 350-400 arası tomografi çekimi, 300 tane de ultrason çekimi yapmaktayız."

SAĞLIK AĞIZDA BAŞLAR…

Kalite Yönetim Direktörü Bahar Yalkın Ağız ve Diş sağlığı Birimi ile ilgili bilgiler verirken  “Sağlık ağızdan başlar" sloganını bir esas aldıklarını belirtti ve "Biz bununla ilgili diş ünitelerimizi yeniledik. 3 tane diş ünitemiz, 4 tane diş hekimimiz mevcut." dedi.

ODALAR GÖL MANZARALI VE OTEL KONFORUNDA…

Eğirdir'de yeni yapılan hastanenin yataklı servislerindeki  bütün odaların otel konforunda olduğunu vurgulayan Yalkın "Bütün odalar Göl manzaralı. TV, tuvalet-banyo, buzdolabı içerisinde bulunuyor. Aynı zamanda ihtiyacı olan hastalarımız için çamaşır makinesi, çamaşır alanı oluşturduk." diye konuştu.

DOĞUMHANE VAR, UZMAN DOKTOR YOK

Hastanedeki mevcut doğumhanenin uzman doktor olmaması sebebiyle aktif olarak kullanılmadığı bilgisini veren Bahar Yalkın "Doğumhanemiz mevcut ama şu an Uzman doktorumuz olmadığı için aktif olarak kullanamıyoruz. 2 tane SGR, NST odamız ve gebe bilgilendirme sınıfımız odalarımız mevcut. Uzman hekimin gelmesi sonucu bu odaları aktif hale getireceğiz. Kadın Doğum Uzmanımız hastanemizde yok ama Pazartesi günleri 1 gün görevlendirmeyle hastanemize geliyor." dedi.

ACİL SERVİS, GÜNLÜK ORTALAMA

200 HASTAYA HİZMET VERİYOR

Acil servis İle İlgili bilgiler de veren Yalkın sözlerine şöyle devam etti: "Acil servisimiz 3 alandan oluşuyor. Sarı, kırmızı ve yeşil alan. 4 tane müşahede odamız var 13 yataktan oluşuyor.  Günlük ortalama 200 hastaya hizmet veriyoruz. Günü birlik tedavi birimi ise poliklinikten hizmet alan hastalarımızın yatış yapmadan tedavilerini olabileceği bir bölüm. Serum, iğne gibi tedavilerini bu birimde alabiliyorlar. Şuan 5 yatakla hizmet veriyoruz ama, ihtiyaç halinde 10 yatağa çıkartabiliyoruz.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON BİRİMİ

14 YATAK VE 7 ÜNİTEDEN OLUŞUYOR

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon birimimiz de ise 14 yatak ve 7 üniteden oluşuyor. 5 tane fizyoterapistimiz, 4 tane de fizyoterapi teknikerimiz var. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon biriminde felç, yüz felci, priyopostop rehabilitasyon, pediatrik geriatrik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, ağrıların azaltılması için sıcak soğuk uygulamaları, elektrik akımı, omuz yaralanmaları, kas yırtıkları kırık rehabilitasyonları gibi geniş bir alanda hizmet veriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ihtiyacı olan hastalara kişiye özel rehabilitasyon programları fizyoterapistler eşliğinde hazırlanıp uygulanıyor."

İŞİTME TESTİ YAPILIYOR…

 Duyma sorunu yaşayan hastalara Hastanemizde teşhis amaçlı işitme testi yapıldığını söyleyen Kalite Yönetim Direktörü Yalkın, "Aynı zamanda SFT ve EKG hastanemizde uygulanan diğer hizmetler. EMG ve EEG birimleri. Sinir sıkışmalarında kullanılıyor." dedi.

Eğirdir Hastanesinde, 10 yataktan oluşan hemodiyaliz ünitesinin de bulunduğunu belirten Yalkın, bu ünitenin sadece Eğirdir bölgesine değil, Aksu ve Sütçüler bölgelerinden gelen hastalara da hizmet verdiğini söyledi.

GETAT Ünitesi Revaçta…

Geçtiğimiz yıl açılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları (GETAT) Ünitesi ile ilgili bilgiler de veren EKHH Kalite Yönetim Direktörü Bahar Yalkın, "GETAT Ünitemizde halktan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Çok rağbet gören bir bölüm. Hastalarımız en çok hacamat ve ozon tedavisi için başvuru yapıyorlar. Bunun dışında akupunktur ve sülük tedavileri de uygulanıyor." dedi.

EKHH Kalite Yönetim Direktörü Bahar Yalkın, Eğirdir Hastanemizin Bebek Dostu ve Yaşlı Dostu Hastane unvanı almaya hak kazandığını da sözlerine ekledi.

Toplantı, Evde Sağlık Birimi Sorumlu Hekimi  Süleyman Özdemir ile SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Faruk Yaşar Gürdal Evde Sağlık Hizmetlerinin işleyişi hakkında yaptıkları sunumun ardından fikir alışverişi ve yemek ikramı ile sona erdi.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.1.2023 23:10:39
    Yapilan toplantıya defalarca hastane konuaunu dile getiren Havva Mutlucan çağrışa idi
Yorum Yap