Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Korosundan Muhteşem Konser

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Korosundan Muhteşem Konser
Haberin Tarihi: 24.1.2023 11:40:07 - Okunma Sayısı:2076 defa okundu.

'Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz' Projesi Eğirdir'de Hayat Buldu

- EĞİRDİR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER

- 'ŞARKILAR BİZİ SÖYLER BİZ DE ŞARKI SÖYLERİZ' PROJESİ EĞİRDİR'DE HAYAT BULDU

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi Eğirdir'de hayat buldu. Proje kapsamında gerçekleştirilen muhteşem konser büyük beğeni topladı. 

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koro topluluğu Türk Sanat Müziği Korosu birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

Isparta Süleyman Demirel üniversitesi Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezindeki salonda Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen konsere İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

"Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi ile Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını belirten Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal "Koro Topluluğumuz  Bakanlığımızın projesi  olarak Halk Eğitim Merkezlerince oluşturulan korolar arasında yapılacak yarışma için sahnedeydiler. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Kurs modülüne geçtiğimiz yıl eklenen “Türk Müziği Koro Çalışmaları” kursu ile çalışmalarını sürdüren koro topluluğunda otuz sekiz korist, sekiz müzisyen ve bir şeften oluşmaktadır. Koromuz Bakanlığın daha önce belirlediği yüz şarkıdan on beş şarkıyı  19 Ocak 2023 Perşembe günü Isparta Süleyman Demirel üniversitesi Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezindeki salonda kendilerini izlemeye gelen seyirciler karşısında seslendirdi." dedi.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, program sonunda Koro sorumlu öğretmen İbrahim Ersen Gönendi'ye, Koro Şefi Osman Karhan Sağıroğlu’na, müzisyen ve koristlere teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesiyle, Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılması, Türkiye'nin her yerinde yaşatılması ve sevdirilmesi amaçlanıyor.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.3.2023 22:48:15
    Başınızı iki elinizin arsına alında ahireti düşünün konserlerle bir yere varamassınız Allah ve Kur'an'a dönmemiz lazım yoksa bela ve musibetleri kendimiz hakederiz
Yorum Yap