YUSUF ÖNGÜN GÜVEN TAZELEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YUSUF ÖNGÜN GÜVEN TAZELEDİ
Haberin Tarihi: 26.1.2023 13:36:33 - Okunma Sayısı:1319 defa okundu.

Mevcut Başkan Yusuf Öngün, 4'ncü kez Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı

YUSUF ÖNGÜN GÜVEN TAZELEDİ

- ORTAKLAR BAŞKAN ÖNGÜN İLE YOLA DEVAM DEDİ

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yıllık olağan genel kurul toplantısı, 26 Ocak 2023 Perşembe günü saat 10.00’da, Vergi Dairesi üzerindeki Belediye Toplantı Salonunda yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Bölge Birliği Temsilcileri seçimleri de yapıldı.

Tek liste ile gidilen seçim sonucunda mevcut Başkan Yusuf Öngün, 4'ncü kez Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi.

26 Ocak 2023 Perşembe günü saat 10.00’da Eğirdir Vergi Dairesi üzerinde bulunan Eğirdir toplantı salonunda yapılan S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2022 yılı Olağan Genel kurul toplantısına;  Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 6. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı, TESKOMB yönetim kurulu üyesi Ahmet Tural, Eğirdir Halk Bank Şube Müdürü Cahit Öztürk, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın, Eğirdir Şoförler ve Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Hamdi Takır, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz ve kooperatif ortakları katıldı.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2022 yılı Olağan Genel kurul toplantısı divan heyetinin oluşturulması ile başladı.

Divan heyeti başkanlığına; Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, Başkan Yardımcılığına Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Katip üyeliklerine ise Eğirdir Şoförler Odası Başkanı Ahmet Hamdi Takır ve Miraç Mancar getirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir açılış konuşması yapan Divan Başkanı Ahmet Tural,”Üç aylara girdik. Bugün de mübarek Regaip Kandili. Hepinizin hayırlı kandilleri olsun. Yapacağımız genel kurulun ilçemize, ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. 6. Bölge Birliği Yönetim ve Denetim kurulu adına sizleriyle sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Genel kurulumuza hoş geldiniz, şerefler verdiniz” dedi.

Tek tek okunup, ortakların oylarına sunulan gündem maddeleri ortaklar tarafından kabul edildi.

"EĞİRDİR ESNAF VE SANATKARLAR KOOPERATİFİ

 EN BAŞARILI KOOPERATİFLERİMİZDEN"

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde yeniden bir konuşma yapan Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, “Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 66 kooperatif arasında en başarılı kooperatiflerimizden birisi. Bu başarı çıtası her geçen gün daha da artmaktadır. Yusuf Başkanın nezdinde yönetim, denetim ve bütün ortaklara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YUSUF ÖNGÜN

TAKDİR BELGESİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ…

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, S.S. 6. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği tarafından takdir belgesi ile ödüllendirildi.

Takdir belgesinde; “S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2022 yılında yapmış olduğu başarılı ve özverili çalışmaları neticesinde, Finansal tablolarında yer alan aktif değerlerinin büyümesi ve Halkbank tarafından yapılan skorlama ve derecelendirme sonuçlarında Esnaf ve Sanatkarlarımıza 1. risk grubunda Kredi tahsis etmesi nedeni ile iş bu TAKDİR BELGESİ hükmi şahsiyetine verilmiştir” denildi.

Belgesini alan Başkan Yusuf Öngün, göreve geldiklerinden beri takdir  belgesini üçüncü kez aldıklarını ifade ederek “Bu belge sadece bizim değil, bütün ortaklarımızındır” diye konuştu.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün daha sonra Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural ve Halkbank Eğirdir Şubesi Müdürü Cahit Öztürk’e destek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Tek liste ile gidilen seçimde açık oylamaya geçildi. Mevcut Başkan Yusuf Öngün güven tazeleyerek yeniden Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi.

“ŞARTLARI YERİNE GETİREN

HİÇBİR ESNAFIMIZI GERİ ÇEVİRMEDİK”

4'ncü kez Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçilen Yusuf Öngün, teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Değerli kooperatif ortaklarımız, sizlerin oyları ile seçilmiş olduğumuz kooperatif başkanlığımızın başladığı günden itibaren yönetim, denetim ve çalışanlarımızla birlikte gayretli bir çalışma sergileyip değişim ve dönüşüm sürecini hızlandırdık.

Kooperatifimizin 250 olan üye sayısı 555’e yükseldi. Plasmanlarımız 7 milyondan 110 milyona çıktı.

Esnaflarımız İşletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 500.000 TL’ye kadar finans sağlayabilir, işyeri ve taşıt alımına yönelik olarak 1.500.000 TL’ye kadar yatırım kredisi kullanabilir. Ticari araç kredisi 7 yıl vadeli, işyeri edindirme kredisi ise 10 yıl vadeyle kullandırılmaktadır. Tabi ki bu kredileri kullanırken şartları yerine getiren hiçbir esnafımızı geri çevirmedik. Kooperatifimizin kapılarını sonuna kadar açtık.

Zaman içerisinde ekonomideki iyileşmelere bağlı ve Cumhurbaşkanımızın desteği ile kefalet aracılığı ile faiz oranındaki düşüşle birlikte kooperatifimiz cazip hale geldi. Biz de ilçemizde plasman kaynaklarının daha üst seviyeye çıkması için çaba sarfettik. Bunu yaparken en büyük destekçimiz olan Bölge Birliği Başkanımız Ahmet Tural başkanımızın büyük gayretlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Sizler de bizleri üzmediniz. Borcunuza sadık kalarak, bugün Eğirdir kooperatifi gayet iyi durumdadır. O nedenle de siz değerli ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum.

Esnaf Sanatkarlarımızı en çok etkileyen pandemi döneminde her yer kapalı iken kurumlarda sınırlı saatlerde hizmet verilirken kapılarımızı sonuna kadar açarak işlerimizin başında olmak suretiyle esnafımızın ihtiyacına yanıt verdik. Bunu da Halkbankası ile koordineli şekilde gerçekleştirdik. Halkbankası Müdürümüz Cahit Bey’e, banka çalışanlarına kooperatifimizin yönetim denetim ve çalışanlarımızla teşekkür ediyorum.

Bizlere tevdi ettiğiniz bu görevimizde sizlere daha güzel hizmetler vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hepinize şahsım, yönetim, denetim, kurulum adına çok teşekkür ederim”.

Yusuf Öngün’ün başkanlığındaki S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetiminde şu isimler yer alıyor:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Yusuf Öngün, İsmet Şenol, Lütfi Uysal, Adil Uğurlu, Tolga Ersan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Halil Yıldız, Ahmet Hakkı Öztekin, Kadir Taş, Necmettin Akıncı,Furkan Gürfidan.

Bölge Birliği Temsilciliği Asil Üyeleri; Yusuf Öngün, İsmet Şenol, Tolga Ersan

Bölge Birliği Temsilciliği Yedek Üyeleri; Adil Uğurlu, Lütfi Uysal, Ali Yetkin

Denetim Kurulu Asil Üyeleri; Gökhan Balçıklı, Hüseyin Avcular

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri; Ahmet Said Çolak, Mehmet Çiçek.

- EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap