"Fen Lisesine Arazi Temini İçin Çalışmalarımız Sürüyor… "

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Fen Lisesine Arazi Temini İçin Çalışmalarımız Sürüyor… "
Haberin Tarihi: 30.1.2023 16:08:34 - Okunma Sayısı:974 defa okundu.

TBMM Başkan V. Süreyya Sadi Bilgiç: "Fen Lisesine Arazi Temini İçin Çalışmalarımız Sürüyor… "

TBMM Başkan V. Süreyya Sadi Bilgiç:

"FEN LİSESİNE ARAZİ TEMİNİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR… "

Bugün Isparta’da kendileriyle görüştüğümüz TBMM Başkan Vekili Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hayırsever işadamı hemşehrimiz Hüseyin Erdoğmuş tarafından yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek olan “Eğirdir Sema-Hüseyin Erdoğmuş Fen Lisesi” arsası temini için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Coğrafi konum nedeniyle Eğirdir’de arsa üretmenin zorluğuna dikkat çeken Bilgiç, geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile yine bir görüşmede bulunduklarını, bu hafta içerisinde Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün Ankara’ya davet edilip, MAREM arazisi içerisinde bulunan ve daha önce Eğirdir Belediyesince “Eğitim Tesis Alanı” olarak belirlenen 6012,57 m2 arsa yanında, 15.000 m2 bir alanın tahsisi için görüşmelerde bulunulacağını belirtti.

Yıkılan Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi arsasında Eğirdir Belediyesince peyzaj çalışmalarının yapılmakta olduğunu anlatan TBMM Başkan V. Süreyya Sadi Bilgiç, bu alanın rekreasyon alanı olarak düzenlenip, Eğirdir’deki vatandaşlarımızın dinlenme alanı olarak kullanıma açılacağını ifade etti.

TBMM Başkan V. Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile görüşmemizden hemen sonra görüştüğümüz Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ise, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bu hafta içerisinde verilecek randevu gününü beklediğini, Ankara’daki görüşmede Fen Lisesi arsası için tekrar ihtiyacı dile getireceklerini söyleyerek “İnşallah olumlu bir sonuç alırız” ifadelerini kullandı.

- Akın Gazetesi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap