MİLLETVEKİLİ CESUR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ CESUR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
Haberin Tarihi: 17.2.2023 14:15:45 - Okunma Sayısı:686 defa okundu.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un Miraç Kandili mesajı yayınladı.

MİLLETVEKİLİ CESUR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un Miraç Kandili mesajı yayınladı.

Mübarek Miraç Kandili’ni idrak ettiğimiz bugün milletçe keder içindeyiz ve Yüce Allah’a sığınıyoruz. 

06 Şubat 2023’de, ülke tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 15 milyondan fazla yurttaşımızın yaşadığı 10 ilimizde büyük can kaybına ve yıkıma neden oldu. Maalesef arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde gecikmeler oldu ve depremzedelerimiz, kurtarma ekiplerimiz ve gönüllülerimiz ağır kış koşullarında afetin sonuçlarına daha ağır maruz kaldı.

Depremin ilk gününden itibaren ülkenin vicdanlı vatandaşları, meslek örgütleri, dernekler, sendikalar ve toplumun tüm kesimleri bütün imkanlarını seferber ederek, bölge halkına ve devlet kurumlarına yardım edebilmek için büyük bir dayanışma örneği gösterdi, gösteriyor. Yerli ve yabancı arama-kurtarma ekipleri, gönüllüler de enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmak için yine canla başla seferber oldu.

Yediden yetmişe herkes deprem bölgesindeki kırsal alanlara, en ücra yerlere yardımları ulaştırabilmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Hepimiz milletçe tüm enerjimizi bölgedeki vatandaşlarımıza bir damla su bile olsa, destek için verdik.

Mübarek Miraç Kandili’ne ulaşabildiğimiz bu gecede, afet bölgesindeki vatandaşlarımızın acısını en derinden hissediyor, onlar için dua ediyoruz.

Bu mübarek günün birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu muhafaza etmemize vesile olmasını diliyorum.

Unutulmamalıdır ki Türk Milleti büyüktür ve acıyı da paylaşacak, içerisinde bulunduğu bu zor günleri de atlatacaktır. Yıkılan kadim şehirlerimizi ayağa kaldırmak, depremin açtığı yaraları sarmak, onca binanın yıkılmasına sebep olanları yargıya teslim etmek boynumuzun borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifa, enkazda yakınlarını kaybedenlere ve milletimize sabır diliyorum. 

Tüm Ispartalı hemşerilerimin, milletimizin ve İslam Aleminin Miraç Kandili’nin mübarek olmasını niyaz ediyor; Yüce Allah’ın bizlere sabır ve dayanma gücü vermesini, bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyorum. 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap