Asrın Felaketinde Can Kaybı Sayısı 44 Bin 374'e Yükseldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Asrın Felaketinde Can Kaybı Sayısı 44 Bin 374'e Yükseldi
Haberin Tarihi: 27.2.2023 09:55:26 - Okunma Sayısı:571 defa okundu.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 374'e yükseldi" dedi.

Asrın Felaketinde Can Kaybı Sayısı 44 Bin 374'e Yükseldi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 374'e yükseldi. Bölgedeki son durumu aktaran AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Şu ana kadar 10 bine yakın artçı sarsıntı gerçekleşmiş durumda. 21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Şu anda 8 bin 182 arama kurtarma personeli çalışmalara eşlik etmektedir" dedi. Öte yandan bölgede 287 tane çadır kent kurulurken, 10 binin üzerinde konteyner kurulumu ise devam ediyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Depremlerde çok sayıda bina yıkılırken, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 374 olduğunu bildirdi.

9 BİN 990 ARTÇI SARSINTI GERÇEKLEŞTİ

Sezer, AFAD Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, depremin üzerinden 21 gün geçtiğini, bu süreçte hem 5 üzerinde depremler olduğunu hem de çok sayıda artçı sarsıntılar yaşandığını hatırlattı. Şu ana kadar 9 bin 990 artçı sarsıntı yaşandığını, bölgede toparlanma ve iyileşme sürecinin devam ettiğini dile getiren Sezer, "21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Şu anda tamamen enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaşmış durumdayız." diye konuştu.

230 BİNE YAKIN PERSONEL ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Sezer, iyileştirme çalışmaları kapsamında, çadır, konteyner ve kalıcı konutların yapılmasına yönelik yoğun çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün adımlar, hayatın bir an önce normalleşmesi adına yapılmaktadır. Maalesef bu süreç içerisinde 44 bin 374 insanımızı kaybetmiş durumdayız. Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Yoğun bir çalışma devam ediyor. Şu anda 8 bin 182 arama kurtarma personeli, yapılan enkaz çalışmalarına ve orada diğer yapılan çalışmalara eşlik etmektedir, 230 bine yakın bir personelimiz de şu anda çalışmalara devam ediyor.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap