PEYK Serüven Yarışması Eğirdir'de...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PEYK Serüven Yarışması Eğirdir'de...
Haberin Tarihi: 30.3.2023 17:41:49 - Okunma Sayısı:1455 defa okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye’de ilk kez yapılacak olan PEYK Serüven Yarışması, Eğirdir'de gerçekleşecek.

PEYK Serüven Yarışması Eğirdir'de...

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye’de ilk kez yapılacak olan PEYK Serüven Yarışması, Eğirdir'de gerçekleşecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Danışmanlarından aynı zamanda TRT Belgesel programı "Doğadaki insan" sunucusu Serdar KILIÇ, Eğirdir'in coğrafi konumundan ve tarihinden çok etkilenerek Türkiye' de ilk defa düzenlenecek PEYK Serüven Yarışını Eğirdir'de yapmaya karar verdi.

26-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek 17-25 yaş grubunun katılacağı doğa şartları mücadelesi ile geçen yaklaşık 250 km lik parkur Eğirdir'de son bulacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği, spor federasyonu kuruluşuna henüz bağlanmayan bu yeni spor dalının ilk denemesi Eğirdir'de gerçekleşecek.

"Doğadaki İnsan" ve "Ulak" televizyon programlarıyla tanınan doğa tutkunu ve eğitmen Serdar Kılıç, beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu ile birlikte Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik’i makamında ziyaret ederek yarışmanın teknik koşulları ve ön programı ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirdi. Eğirdir'in spor ve turizmine katkısı olacağı düşünülen yarışa yaklaşık 50 ile 60 yarışmacı katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yapılmakta olan yarışma ile ilgili Detaylı bilgi https://www.peykseruven.com internet sitesinden alınabilir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap