“Atabey Sulaması Yenileme Projesi” işinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Atabey Sulaması Yenileme Projesi” işinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor
Haberin Tarihi: 5.4.2023 11:55:46 - Okunma Sayısı:828 defa okundu.

Atabey Ovası’ndaki 40 yıllık açık sulama kanallarının yer altına alınma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

“Atabey Sulaması Yenileme Projesi” işinde

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan “Atabey Sulaması Yenileme Projesi” işinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Isparta’nın sulu tarım yapılabilen en büyük ovalarından biri olan Atabey Ovası’ndaki 40 yıllık açık sulama kanallarının yer altına alınma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, DSİ 18. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Erkan, 181. Şube Müdürü Hüseyin Ergin Erbaş ve Sulama Şube Müdürü Ömer Açıkgöz, çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Proje kapsamında 13 Bin 834 hektar alandaki açık kanal sistemi yer altına alınmış olacak. Bu sayede modern sulama teknikleri kullanılarak hali hazırda Eğirdir Gölü’nden kullanılan sudan da büyük oranda tasarruf edilecek. Toplam maliyeti 2022 birim fiyatlarıyla 1 Milyar 110 Milyon TL’nin üzerinde olan projede yaklaşık olarak 400 KM boru döşenmesi planlanıyor.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap