Çocuk Koruma Kanunu Ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Çocuk Koruma Kanunu Ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 7.4.2023 17:03:51 - Okunma Sayısı:532 defa okundu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı, Kaymakam Adem Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.

Çocuk Koruma Kanunu Ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanuna Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden ve 6284 Sayılı Kanunun Kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantıları 07.04.2023 tarihinde Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Adem Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Sağlık Müdürü A. Enis Özdemir, İlçe Özel İdare Müdürü M. Selim Müftüler, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, İlçe SYDV Müdürü Nurgül Türker, Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Jale Gözübenli, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Şanal, Sosyal Çalışmacı Ayşegül Gürbüz ve Psikolog Yeliz Kutlu, Eğirdir SYDV personeli Osman Gencer katılım sağladı.

Toplantıda Kaymakam Adem ÇELİK 5395 sayılı Kanunun ve 6284 sayılı Kanunun Uygulanması, Kurum/ Kuruluşların görev ve sorumlulukları, çocuklar, şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlar hakkında yapılan iş ve işlemler hakkında ilgili Kuruluşlardan bilgi alarak vaka bazlı örneklerle inceleme ve değerlendirmede bulundu. Çocuklar, kadınlar, dezavantajlı gruplar hakkında yapılan işlemlerin titizlikle yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak 6284 sayılı Kanun kapsamında şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlar ile 5395 sayılı Kanun kapsamında suça sürüklenen veya korunma ihtiyacı içerisinde olan çocuklar hakkında Eğirdir İlçesinde bulunan Kurumların iş birliği ve koordinasyonlu olarak çalışmalarının, her kurumun kendi görev alanları içerisinde değerlendirme ve çalışmalar planlaması talimatlarını verdi.

Toplantıda Sosyal Çalışmacı Ayşegül Gürbüz ve Psikolog Yeliz Kutlu Eğirdir SYDV personeli Osman Gencer sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülerek değerlendirilmesi ve istişareler bulunulması ile sona erdi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap