Depremin Depreştirdikleri (7. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Depremin Depreştirdikleri (7. Bölüm)
Haberin Tarihi: 10.4.2023 12:36:08 - Okunma Sayısı:1250 defa okundu.

Hüseyin KIYMIK Yazdı

Depremin Depreştirdikleri (7. Bölüm)

Allah bilimin lisanıyla yer kabuğunun bazı yerlerine fay hatları koydum diyor..  Fay hatların yapacağı tahribatları gösteriyor..  Sakın buralara uygun olmayan binaları dikmeyin, önce araştırın, o yerlerin özelliklerine göre yapın, işi ehline verin ve sağlam yapın diyor…

Teşrii kanunlarıyla da tekvini kanunlara uymaya destek vererek, dikkat edin, işinizi yaparken kul hakkına girmeyin, rüşvet alıp vermeyin, hırsızlık yapmayın diyor..

Tüm bu tekvini ve teşrii kanunlara karşı biz ne yapıyoruz, kulaklarımızı bu emirlere tıkayarak tam fay hatlarının üzerlerine yüksek yüksek binaları Allah'ın bu kanunlarına karşı isyan edecesine yapıyoruz.

Malzemelerden çalıyoruz, işte liyakat aramıyor kendimize mutlak itaat edecek yakınlarımızı önemli makamlara getiriyoruz, onlara emirler vererek kontrollerdeki eksikliklere göz yumduruyoruz. Rüşvet verenlerin usulsüz binalarına ruhsat veriyoruz. İki kat yapılması gereken yerlere on kat çıkmaya göz yumuyoruz.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi beş altı senede bir imar afları çıkararak, üflemekle yıkılabilecek durumda olan binalara bile hiç kontrol etmeden ruhsat veriyoruz. Bu sakat işlerden topladığımız rüşvet gibi paralarla övünüyoruz.

Felaketi yaşayınca da işi kadere havale ederek suçlanmaktan kurtulmaya çalışıyoruz. Hangi amellerimizle kadere fetva verdirdik diye hiç düşünmüyoruz. Sorgulanmasını bile istemiyoruz.

Şimdi gelelim depremin diğer yüzüne:

Dinimize göre; dünyamız hareket ve zelzelesi de kesinlikle vahiy ve ilhama mazhardır. Allah'ın emriyle hareket eder ve titrer.

Biz Müslümanlar şuna inanırız ki; sinek bile kanadını Allah'ın izni olmadan oynatamaz. Nasıl olur ki; yüz binlerce insanın ve milyonlarca hayvanın  ölümlerine sebep olan ve böylesine korkunç yıkımları netice veren hadise veya hadiseler Allah'ın izni ve müsaadesi dışında olsun.

Allah'n yarattığı her şey hayırdır ve güzeldir. Hatta şeytanın yaratılması bile hayırdır. Ancak insan onu cüz'i iradesiyle kendisi hakkında hayra ve şerre çevirir. Ateşi yaratan Allah’dır, sen elini içine sokarsan elini yakar ve sen yaratılması kesin hayır olan ateşi kendi hakkında şer etmiş olursun. Yağmuru yaratan Allah’dır ve mutlak hayırdır, fakat sen yağmurlu havada tedbirsiz bir şekilde dışarı çıkar ve ıslanırsan o zaman o nimeti kendi aleyhinde şer yaparsın.

Allah adalet sahibidir zulmetmez. Hikmet sahibidir abes iş yapmaz.  Rahimdir acımasızlık yapmaz. O zaman bu tür felaketlerin başa gelmesinin nedenini sorgulamamız gerekmez mi?

Tabi ki işin kaderi yönünü göz ardı etmemiz gerekir. Kader demişken kısaca bunun üzerinde de duralım. Sana vereceğim kader konusu da çok güzel anlatılmış, inşallah faydalanırsın.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler