Endonezya Büyükelçisi Anı Tarım'ı Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Endonezya Büyükelçisi  Anı Tarım'ı Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 18.4.2023 14:48:04 - Okunma Sayısı:829 defa okundu.

Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

ENDONEZYA BÜYÜKELÇİSİ

ANI TARIM'I ZİYARET ETTİ

Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Endonezya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal, beraberinde Ticaret Ataşesi Eric Gokasi Nababan ve Büyükelçilik mensupları, ilimizin önde gelen meyve ihracatçılarından Eğirdir’e bağlı Serpil Köyü’nde mukim Anı Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne bir ziyarette bulundu.

Şirket sahibi İsa Erdoğan, Büyükelçi ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetin yanında şu hususları gündeme getirdi: “Türkiye’den Endonezya’ya halihazırda 21 tarımsal ürünün ihracatına izin var, biz firma olarak çalıştığımız ürünler arasından Endonezya’ya sadece kiraz, incir ve nar gönderebiliyoruz. Elma ürününün ihracatında ise hala bir takım bürokratik sıkıntıların bulunması nedeniyle Endonezya’ya elma gönderemiyoruz.  Türkiye’den Endonezya’ya elma ihracatlarının 2018 ve 2019 yıllarında olduğu gibi yeniden gerçekleştirilebileceğini, iki ülke arasındaki kardeşlik bağları sayesinde bürokratik engellerin kısa sürede aşılması gerektiğine inanıyoruz. Böylelikle Endonezya halkının başka ülkelerden daha yüksek fiyatlarla ithal ettiği bu meyveleri daha kaliteli niteliklerde uygun fiyatlarla Türkiye’den temin edebileceğini düşünüyoruz.”

Büyükelçi Iqbal de içten misafirperverliklerinden dolayı iş insanı İsa Erdoğan’a teşekkür ederken, işletme gezisi sırasında gördüğü  modern kiraz, elma ve nar paketleme makinelerinden etkilendiğini, Türk firmalarının elma ihracatında karşılaştığı sıkıntıyı dönüşünde yetkili birimlere iletip çözümü için yakın takipte bulunacağını söyledi. Büyükelçi Iqbal, Türk halkının muz, avokado, ananas gibi tropik meyveleri çok sevdiğini bildiğini,  Endonezya’dan ithalatı henüz serbest olmayan bu ürünlerin diğer ülkelerden yapılan ithalatlara kıyasla Endonezya’dan daha uygun koşullarda yapılabilmesini teminen gerekli girişimlerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap