ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Haberin Tarihi: 23.4.2023 13:03:46 - Okunma Sayısı:725 defa okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de coşkuyla kutlandı.

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de coşkuyla kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eğirdir Stadyumunda düzenlenen törenle büyük bir coşkuyla kutlandı.

Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlkokulu – Ortaokulu ve İrfan Kaynak Ortaokulu tarafından düzenlenen programda 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden depremzedeler minnetle yâd edilirken, birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı bugün saat 10.30’da Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök’ün öğrencilerin ve Eğirdir halkının bayramını kutlamaları ile başladı.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu yaptı.

Armutoğlu konuşmalarında şunları ifade etti.

“Bugün çifte bayramımızdır. Bugün hem dini hem milli hislerimizin gönlümüzden taştığı gündür.

Bizim zaferimiz çok, bizim bayramımız çoktur. Kutlu ülkemin tarihinde kutlu olmayan günü yoktur.

Tarihimiz ki yüzyıllara sığmayan bir destan. Yaşadığımız, her daim tetikte olmayı gerektiren bir devran. Çocuklarımız bizi nice yüzyıllara taşıyacak yüz akımız. Çocuklarımız toprak,  çocuklarımız su. Her biri bu vatanın aziz yavrusu.

Çıkılan her yolda, aşılan her geçitte onlar başrolde. Onlar ki şehit düşen atalarından cennet kokusunu duymuşlar, onlar ki Fatih olmuş fetih yazmışlar. Minicik elleriyle cepheye koşup silah tutmuşlar. Kim demiş adları çocuktur? Onlar adlarını destanlara yazmışlar.

Onlar ki dünyaya örnek olan  bir milletin yiğit çocukları .Onlar ki hilalin yıldızı, Anadolu’nun taze kanı. Onlar umut, onlar bereket, onlar dört yapraklı yonca. Bu vatana kim ne yapabilir Türk çocuğu dünya üzerine yıldız yıldız yağınca?

Dünü ders bilmiş bugünü azimle yoğurmuşlar. Bayrağı namus bilmiş  sinelerine sarmışlar. Gözleri ufuklara kadar engin,  sözleri mirası gibi ceddin. Öyle savrulmuş, öyle doğrulmuş, öyle doğmuşlar.

Sen Türk çocuğu gururun haklı, sevincin haklıdır. Her gün uyandığın gökyüzü varlığınla farklıdır. Eğriyi doğru, yalanı gerçek, karanlığı aydınlık yapmak  sana yaraşır. Bilimi kılavuzu bilip geleceğe yürüyene yüzyıllar yakışır.

Bugün mutluluktan gözlerimiz nemli. Bugün cumhuriyetimizin yüzüncü yılındaki gururumuz, her birimizin gözlerinden belli. Ata’mın gözlerinin mavisinden almışız ufuklara sevdamızı. Hem yazımızı, hem kışımızı, her mevsim baharımızı…

Şimdi biz her bayram daha güçlü, biz her bayram daha cesuruz. Hepimiz aldığı nefesi tarihine borçlu bir milletin çocuğuyuz.

Şimdi  Akif’in mürekkebi daha koyu yazmalı. Şimdi al bayrağın rengi kanımızdan taşmalı. Gürleyip sesimiz çağlar ardından, çağlar ötesine hürriyeti haykırmalı.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, ulusal egemenliğimizin ilanının 103. yıl dönümünde; demokrasinin, cumhuriyetin temsili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutlar, nice yüzyıllar boyu kutlanacak bayramlar dilerim.

Minnet, muhabbet ve saygı ile…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız  Kutlu Olsun.”

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun konuşmasının ardından alan gösterilerine geçildi.

Mustafa Çetinkaya İlkokulu Anasınıfı öğrencileri “Türk Çocuğu” isimli gösterilerini, İrfan Kaynak Ortaokulu Öğrencileri Jimnastik gösterilerini sergilediler. İrfan Kaynak Ortaokulu Öğrencilerinden Doğukan Olgun “Bayraksız Olamam” isimli şiiri okudu. Program Halk Oyunları gösterisi ile devam etti.

Birlik Beraberlik Vurgusu Yapıldı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Mustafa Çetinkaya İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencilerinin birlikte hazırlamış olduğu “Anadolu’yum Ben” isimli gösteri izleyenler tarafından büyük bir beğeni aldı. Öğrenciler Türkiye Haritası modeli oluştururken, gösteri sonunda deprem bölgesi çizildi, birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

Kaymakam Adem Çelik ve beraberindekilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını hazırlayan öğretmenleri tebrik etmeleri ile sona erdi.

-EMEL TURAN KARTAL-

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap