Isparta Bahçeşehir kolejinde “Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak” konferansı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Bahçeşehir kolejinde “Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak” konferansı
Haberin Tarihi: 27.4.2023 22:10:13 - Okunma Sayısı:1496 defa okundu.

Etkinlik yaklaşık 150 ortaöğretim öğrencisi ve çok sayıda öğretmenin katılımı ile gerçekleştirildi.

 Isparta Bahçeşehir kolejinde “Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak” konferansı

Ardıç Gönüllüleri kurucusu İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Eşref Adalı ve Isparta Uygulamalı Bilim Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Serkan Üncü Isparta Bahçeşehir kolejinde “Eğirdir Yeniden Ardıç Kokacak” konferansı düzenlendi.

Konferansta, Isparta Bahçeşehir koleji öğrencilerinin hazırladığı ardıç ağacının meyvesinden elde edilen bir krem projesi tanıtıldı. Ardıç Kokulu Çocuklardan Ardıç Yağlı Acil Yardım Kremi "BEP " isimli krem, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fadime SATIR danışmanlığında Poyraz Ege SATIR, Emir Talha YILDIZHAN ve Mustafa Beyazıt SANCAR isimli öğrencilerce hazırlandığı, okul kurucusu İsmail AKÇİL, okul müdürü Sevil ÖZŞEKER ve tüm okul öğretmenlerinindestekleri ile geliştirildiği anlatıldı.

 

Prof. Dr. Eşref Adalı “Ardıç gönüllüleri olarak Eğirdir’de suni tohumlama ile elde edilen ardıç fidanlarıyla 7000 ağaçlık yeni bir ardıç ormanı kurduklarını, her yıl ardıç ağaçlarının sayısını artıracaklarını, ardıç ağaçlarının ekonomiye kazandırılmasında Bahçeşehir koleji öğrencilerinin geliştirdiği projenin ardıç hakkında daha fazla farkındalık oluşturacağını ve bu durumun ardıç gönüllülerini mutlu ettiğini” söyledi.

Etkinlik yaklaşık 150 ortaöğretim öğrencisi ve çok sayıda öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilmiş olup, karşılıklı soru ve cevap bölümü ile tamamlandı. 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap