27. ETUDOSK DEDEGÖL DAĞCILIK ŞENLİĞİ 19-21 MAYIS’TA DÜZENLENECEK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,27. ETUDOSK DEDEGÖL DAĞCILIK ŞENLİĞİ 19-21 MAYIS’TA DÜZENLENECEK
Haberin Tarihi: 28.4.2023 13:07:23 - Okunma Sayısı:2833 defa okundu.

Eğirdir Turizmini Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü (ETUDOSK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dedegöl Dağcılık Şenliği’nin 27’ncisi bu yıl 19-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

27.ETUDOSK DEDEGÖL DAĞCILIK ŞENLİĞİ 19-21 MAYIS’TA DÜZENLENECEK

Eğirdir Turizmini Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü (ETUDOSK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dedegöl Dağcılık Şenliği’nin 27’ncisi bu yıl 19-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

  1. ETUDOSK Dedegöl Dağcılık Şenliği programı çerçevesinde Kaymakam Adem Çelik başkanlığında bugün saat 11.00’de Kaymakamlık toplantı salonunda bir istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, Eğirdir Orman İşletme Müdürü Murat Karakülah, Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Eryiğit, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, ETUDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Uçgun, Başkan Yardımcısı Çetin Meydan, Yönetim Kurulu üyeleri Abdurrahman Sinap, Nurullah Çevikbaş ile AKIN Gazetesi sahibi Abdullah K. Sinan katıldı.

19 Mayıs Cuma günü ETUDOSK Kamp alanı hazırlıklarının başlayacağı ve arzu edenlerin o günden kamp alanına gelebilecekleri belirtilirken, 20 Mayıs Cumartesi günü ilçemize gelenlerin saat 10.00’da ETUDOSK Lokali önünden kamp alanına hareket edecekleri, saat 11.00’de Zindan Mağarası ziyareti sonrası saat 13.00’de kampın kurulmasına ve kayıtların yapılmasına başlanacağı ifade edildi. Saat 14.00’de ise hava şartlarına bağlı olarak Pınargözü Mağarası ziyareti ya da Yaka Kanyonu geçişinin yapılacağı değerlendirilirken, Eğirdir Belediyesi tarafından saat 18.00’de Şenlik yemeğinin katılımcılara ikram edileceği, saat 20.00’de toplantı ve slayt gösterilerinden sonra saat 23.30’da Melikler Yaylası’nın sessizliğe bürüneceği açıklandı.

21 Mayıs Pazar günü ise etkinliklerin saat 05.00’de Dedegül Doruğu tırmanışı ile başlayacağı planlanırken, saat 13.00’den itibaren Eğirdir Kaymakamlığı tarafından katılımcılara pişi-ayran ikramında bulunulacağı ve saat 15.00’de ise kamp alanından ayrılışların başlayacağı bildirildi.

Toplantıda ayrıca, kamp alanı olan Melikler Yaylası’nın sadece kamp çadırlarına ayrılacağı, araç park yeri olarak Pınargözü Mağarası yolu ve Yaka Kanyonu yolu bölgesinde, Mehmet Çavuş’un Yurdu’nun olduğu bölgenin tespit edildiği, karbon salınımının önlenmesi ve görsel çadır kamp güzelliği açısından katılımcıların bu kurallara uymaları gerektiği belirtildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap