Isparta'da Gerçekleştirilen PEYK Serüven Yarışları Heyecan Dolu Anlara Sahne Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'da Gerçekleştirilen PEYK Serüven Yarışları Heyecan Dolu Anlara Sahne Oldu
Haberin Tarihi: 3.5.2023 16:18:07 - Okunma Sayısı:767 defa okundu.

PEYK Serüven Yarışları'nın Isparta ayağı, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlendi.

Isparta'da Gerçekleştirilen PEYK Serüven Yarışları

HEYECAN DOLU ANLARA SAHNE OLDU            

            
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen PEYK Serüven Yarışları'nın Isparta ayağı, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlendi. Zorlu doğa şartlarında gerçekleşen yarışlara 12 takım ve 60 sporcu katıldı. Yarışma kapsamında sporcular, ormanlık alanlardan geçerek, kanyonları aşarak, su geçişleri yaparak, zorlu parkurları tamamladılar.
Yaklaşık 8 saat süren yarışlar, sporcuların dayanıklılığını ve fiziksel performanslarını test etti. Parkurda ayrıca zeka ve strateji gerektiren engeller de bulunuyordu. Takımlar, yarışmanın farklı etaplarında gösterdikleri üstün performansla, izleyicilerin takdirini kazandı.

12 takım içinden dereceye girerek yarışma parkurunu tamamlayabilen 3 takım oldu.

Eğirdir ilçesi limanında sona eren yarışmanın finalinde Eğirdir Belediyesi Liman Sosyal Tesisleri'nde ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer ile televizyon programcısı Serdar Kılıç ve protokol üyeleri katıldı.

Yarışmada Peyk Serüven birincisi Fullbadiler takımı olurken, Zirveye Doğru Tırmanış ikinciliği, İzmir GSB üçüncülüğü elde etti. En İyi Takım Ruhu ödülü Zirvedekiler takımına verilirken, En Çevreci Takım ölüdü Fırtına, En Centilmen Takım da Go Musto oldu. 


PEYK Serüven Yarışları, doğayla iç içe olmak isteyen sporcuların ilgisini çekiyor ve bu alanda yeni bir heyecan yaratıyor. Yarışmalar, aynı zamanda Türkiye'nin doğal güzelliklerine de dikkat çekiyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap