Sarıidris'te Sertifika Töreni Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sarıidris'te Sertifika Töreni Düzenlendi
Haberin Tarihi: 11.5.2023 10:12:04 - Okunma Sayısı:1467 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezinin açtığı “Süt Sığırı Yetiştiricisi” sertifika töreni düzenlendi.

SARIİDRİS'TE SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

İlçemiz Sarıidris Kasabasında Kaymakam Adem Çelik’in katılımıyla Eğirdir Halk Eğitimi Merkezinin açtığı “Süt Sığırı Yetiştiricisi” sertifika töreni düzenlendi.

Törene Kaymakam Adem Çelik’in yanı sıra Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe  Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal ve Sarıidris halkı katıldılar.

Eğirdir Halk eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal yaptığı konuşmada, Milli Eğiti Müdürlüğü ve  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği kapsamında Süt Sığırı Yetiştiricisi, Mantar Yetiştiriciliği, Kursları ayrıca velilere yönelik Aile Eğitimleri, Değerlerime Sahip Çıkıyorum kurs programları, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimleri düzenlendiğini 300 kursiyere eğitim verildiğini ve verilmeye devam edileceğini söyledi.        

İki Kursta sertifika alacak olan 80 kursiyere törenle sertifikaları verildi. Kaymakam Adem Çelik yaptığı konuşmada, Halk Eğitimi Merkezinin kurs faaliyetlerine Sarıidris halkının yoğun bir şekilde katılım gösterdiğini, eğitimin her yaşta olması gerektiğini, bunun en güzel örneğini şu an burada şahit olduklarını söyleyerek özellikle Bayan kursiyerlerin çok olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Sarıidris Belediye başkanı Ramazan Pala Sarıidrisli hemşehrilerimizin Halk Eğitimi Merkezi kurslarına her zaman ilgi gösterdiğini, gencinden yaşlısına bu eğitimlere katılmak istediklerinde kasabada daha farklı kursların da açılabileceğini, bu kursların sosyal yaşamda da kişinin gelişimini olumlu etkilediğini söyledi. Törene katılmalarından dolayı Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik'e ve Kurum Müdürlerine teşekkür etti. Daha sonra kursiyerlerle fotoğraf çektirildi.

Törenden sonra Sarıidris Belediyesinin halk eğitimi kursları için yaptırmış olduğu dersliklere ve kursiyerlere ziyaret edildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap