İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI MI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI MI?
Haberin Tarihi: 19.8.2015 09:55:00 - Okunma Sayısı:1725 defa okundu.

İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI MI?

 

            Bence çıktı.

            Ülke iyi yöneltilmiyor. Her şey askıda. İstikrarsızlık diz boyu. Siyasiler birbirine güvenmiyor.

            “Çivisi çıkmak” deyimi ne demek? Deyim, bir işin veya düzenin bozulduğunu ve o işin umutsuzluğunu anlatır.

            Adam oğluna söylemiş, “Oğlum yaptığın her hatayı şu tahtanın üzerine çivi çakarak göstereceksin!..” Delikanlı tahtayı çivi ile doldurmuş. Babası, “Oğlum çivileri sök!..” Çiviler sökülmüş. “Oğlum bak, hatalarından kurtuldun!..” demiş. Oğlan zeki, babasının ne demek istediğini anlamış. “Baba, çivileri sökmekle iş bitmiyor. Baksana izleri kaldı!..”

            Ülkemiz, kıssadan hisse gibi. Çiviler görünmüyor ama izleri sürüyor.

            Hükümet düşmüş birilerinin peşine ülke için değil o birileri için çalışıyor.

            Siyasî istikrar yok. Ekonomi bozuk. Dolar ve Avro almış başını gidiyor. Birileri de çıkmış, “Hâlâ Türk parası değerini koruyor!..” diyor. Tahtadaki çakılı çiviyi görmezlikten geliyor.

            Ülke kan gölüne dönmüş; silahlar, uyumsuz politika amaçları doğrultusunda patlıyor. Her gün şehit haberleri ile içimiz yanıyor.

            Trafik canavarları yolda kol geziyor. On beş günde teröre verdiğimiz şehit sayımız 30’un üzerine çıktı; fakat trafik terörüne verdiğimiz sayı yüzleri buluyor. Ülkede kadına şiddet durmak bilmiyor; güpegündüz mafya yol kesiyor, caddede veya arabadaki insanları öldürüyor. Cinayet her yerde; durmuyor.

            Ülkede büyük bir boşluk var ama bir koalisyon bile kurulamıyor. İlle de erken seçim… Onu da yakında görürüz. Değişen bir şey olmazsa hesabını verecek biri çıkar mı? Sanmam!..

            Millî eğitimin “Millî”si kalmamış, çökmüş; hukuk olmuş guguk…

            Danıştay kararlarının hiçbirini uygulamıyor hükümet; yanlışta ve haksızlıkta ısrarlı. Bir zamanlar özel yetkilerle donatılmış savcılar bugün ülke dışına kaçmışlar, sığınacak yer arıyorlar. Gönül isterdi ki o savcılar çıksın mahkemeye, “Biz şunlardan, şöyle şöyle talimat aldık; düzmece raporlarla polisleri ve özellikle subayları içeri attık. Her şeyi anlatıp vicdanımızı rahatlatacağız!..”

            Nerede böyle yürekli savcı? Belki var da biz bilmiyoruz(!).

            Ne yazık ki ülkemizde her gün yeni yeni çiviler çakılıyor.

            Maalesef çivi bol da tahta kalmadı!..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap