İlk 10 Finalist Arasına Girmeyi Başardı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlk 10 Finalist Arasına Girmeyi Başardı
Haberin Tarihi: 1.6.2023 13:43:34 - Okunma Sayısı:4054 defa okundu.

Yiğit Ünal, "Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması"nda İlk 10 Finalist Arasına Girmeyi Başardı

Yiğit Ünal, "Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması"nda

İLK 10 FİNALİST ARASINA GİRMEYİ BAŞARDI

Isparta ili Yalvaç ilçesinde 3. Sınıf öğrencisi Yiğit Ünal, katıldığı "Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması"nda ilk 10 finalist arasına girmeyi başardı.

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991'den bu yana Fransa merkezli bir derneğe bağlı olarak, 91 ülkede 6 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanmaya devam ediyor. Öğrencilerin matematik derslerinde edindikleri becerilerin uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak, ulusal ve uluslararası düzeyde matematik bilgi ve sevgisinin yaygınlaştırılması, uluslararası düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulup yaygınlaştırılması, Türk öğrencilerinin ezbere dayalı matematik bilgilerinden ziyade matematik düşünce sistemlerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla; Türkiye'deki resmi ve özel okullar arasında düzenlenen yarışma büyük ilgi görüyor. Yalvaç ilçesinde 3. Sınıf öğrencisi Yiğit Ünal, katıldığı "Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması"nda ilk 10 finalist arasına girerek  üstün başarı belgesi ve madalya almaya hak kazandı.

Yalvaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet EROL "Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda Final etabına kalarak Türkiye derecesi alan ve ilk 10 finalist arasına girerek üstün başarı belgesi ve madalya almaya hak kazanan öğrencimiz Yiğit Ünal’ ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap